DE DAT MAI DEPARTE

Ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi.
Deuteronomul 4:9

Ascultă ediția audio aici.

Fie că ne place, fie că nu, copiii noștri moștenesc multe de la noi, de la culoarea părului până la forma degetelor mari de la picioare. Dar nu le lăsăm moștenire doar trăsăturile noastre fizice. Le lăsăm credința, de exemplu? Ce alte lucruri din plan spiritual le mai putem transmite? Viața noastră de credință se definește prin relația noastră cu Dumnezeul cel viu. După definiția din dicționar, relația este o conexiune între oameni. În calitate de creștini, fiecare dintre noi trebuie să își dezvolte propria relație cu Dumnezeu. Trebuie să avem o întâlnire personală cu El. Ca părinți, e nevoie să-i facem pe copii martori la întâlnirile noastre cu Domnul. Așadar, cum ne putem călăuzi micuții pentru a avea parte de aceste întâlniri ce îi vor ajuta să își dezvolte propria relație cu Isus?

Prezintă-L pe Dumnezeu într-o lumină adevărată! Vorbește cu El adesea și povestește deseori despre El, pentru ca micuții tăi să-L vadă pe Dumnezeu lucrând în viața ta. Povestește ce face Dumnezeu în viața ta și a celorlalți! Arată-le copiilor frumusețile naturii, amintindu-le că acestea vin de la Dumnezeu!

Promovează Biblia! Oferă-le copiilor orice ocazie posibilă de a asculta sau de a studia din Biblie! Această practică se desfășoară cel mai bine acasă, dar și la biserică sau la școală. Amintește-ți că tema centrală a fiecărei istorisiri este Dumnezeu și căile prin care comunică El cu oamenii Săi. Rememorând istoriile biblice, noi reaprindem prezența vie a unui Dumnezeu atotputernic.

Exprimă-ți bucuria! Copiii sunt atrași de patosul tău pentru Domnul și îl vor imita. Dacă închinarea este importantă pentru tine, așa va fi și pentru ei.

Iubește necondiționat! Dacă îi iubești pe copii așa cum îi iubește Isus, ei vor lua contact în felul acesta cu dragostea lui Dumnezeu. Învață-i să te asculte încă de mici și vor învăța în mod natural să asculte de Dumnezeu atunci când vor crește. Conștientizează faptul că Dumnezeu te va binecuvânta din abundență cu har atunci când îți conduci copiii la El!

Tată ceresc, fă ca dragostea noastră pentru Tine să se reverse pe deplin în viața copiilor noștri! Ajută-ne să le transmitem dorința puternică de a ne asemăna cu Isus! Fie ca familia noastră să fie un mic colț de rai pe pământ, deoarece Isus este prezent acolo!

autor: Elvira Blake

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor