EȘTI PE LINIA DE PLUTIRE?

Fiți buni unii cu alții, plini de compasiune, iertându-vă unii pe alții, așa cum v-a iertat și Dumnezeu, în Hristos.
Efeseni 4:32

Ascultă ediția audio aici.

În 1876, guvernul britanic, la cererea lui Samuel Plimsoll, a dat o lege prin care toate corăbiile trebuiau să fie marcate cu o linie vizibilă deasupra liniei de plutire, pentru a se asigura ca niciuna nu era încărcată excesiv. Când această linie intra sub apă, însemna că vasul era prea încărcat și trebuia descărcat.

O parte importantă a manifestării dragostei față de partenerul de viață înseamnă să fii atent la această linie Plimsoll. Acest semn apare – sau dispare – atunci când poverile vieții sunt mai mari decât permite linia de plutire fizică, emoțională sau spirituală specifică fiecăruia dintre noi. Când vedem că se întâmplă lucrul acesta – și în timp vom reuși să identificăm ușor această limită – trebuie să ne întrebăm câteva lucruri importante: Este celălalt prea împovărat? Pot face ceva să-i ușurez această povară? Ce îngrijorări, preocupări sau poveri putem arunca peste bord pentru a readuce semnul corabiei deasupra liniei de plutire?

Dragostea adevărată întotdeauna se interesează de celălalt înainte de a fi interesată de sine. Așa că, data viitoare când te întâlnești cu cel drag, după o zi lungă, verifică „semnul Plimsoll”. Apoi, gândește-te ce poți face să ajuți la ușurarea poverilor, fie eliminând, fie preluând unele dintre acestea.

A fi atent și iubitor față de partenerul de viață începe cu aceste lucruri mici și simple – atunci când celălalt este prea împovărat, să preiei inițiativa de a arăta interes și de a prelua poverile pe care celălalt le poartă. Și, în final, ajungem la provocarea de a împlini legea lui Hristos, legea dragostei: de a ne purta sarcina unii altora (Galateni 6:2).

Ce poveri poartă astăzi cei dragi, pe care le poți prelua tu sau pe care le poți elimina?

Doamne, ajută-ne să fim atenți cu privire la poverile pe care le purtăm fiecare și să continuăm să plutim în siguranță atunci când este furtună!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor