IA-ȚI TIMP PENTRU COPILUL TĂU

Sunt copiii pe care i-a dat Dumnezeu robului tău.
Geneza 33:5

Ascultă ediția audio aici.

Trăim într-o vreme în care copiilor nu li se dă mai mult din ceea ce își doresc și nici mai puțin din ceea ce au nevoie. Care este nevoia lor? Au nevoie de tine! Nu de fleacuri, de lucruri scumpe și de jucării, ci de dragostea ta și de timpul tău.

Citește următoarele cuvinte tulburătoare dintr-o rubrică săptămânală cu titlul „Taților, salvați-vă fiii”, scrisă de psihologul Christopher Bacorn. El povestește despre o mamă de treizeci și cinci de ani, care a venit disperată la cabinetul său împreună cu fiul ei de cincisprezece ani. Tatăl băiatului îi părăsise cu patru ani în urmă. De atunci, adolescentul s-a dedat la alcool, s-a înhăitat într-o bandă și a devenit violent. Mama nu avea la cine să apeleze și se vedea de la o poștă că băiatul avea o atitudine ostilă.

După ce o jumătate de oră a încercat să spargă cupola de oțel în care se închisese băiatul, dr. Bacorn și-a dat seama de zădărnicia încercării sale. El a scris aceste cuvinte ucigătoare și triste: „Am ajuns să cred că majoritatea băieților adolescenți nu au niciun folos de pe urma consilierii profesionale. Ceea ce poate folosi unui băiat, și de cele mai multe ori nu are, este tovărășia bărbaților responsabili – cel puțin a unui bărbat care să-i acorde atenție, care să petreacă timp cu el și pe care să-l admire. Băieții au nevoie de un bărbat pe care să-l urmeze. Lucrul de care nu au nevoie este psihiatrul.”

Ca națiune, suntem măcinați de violența juvenilă, suntem cotropiți de bande și de droguri. Marea majoritate a delincvenților tineri sunt băieți, cei mai mulți dintre ei lipsiți de un tată implicat în viața lor în mod folositor. În Geneza citim că Iacov era un om prosper, însă a descoperit că cea mai mare comoară a sa de pe pământ sunt „copiii pe care i-a dat Dumnezeu robului Său”.

Taților, voi ați descoperit asta? Dacă da, luați-vă timp și stați cu copiii voștri, fiți prieteni cu ei și ascultați-le frământările și dorința lor de a petrece timp cu voi.

autor: Ionel Mardare

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor