LA MOARTE CU ȘARPELE!

Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.
1 Petru 5:8

Ascultă ediția audio aici.

„Mami, e un șarpe!” m-a chemat rapid o voce. Mi-a înghețat inima când m-am uitat pe geam și am văzut un șarpe cu clopoței încolăcit sub o plantă, aproape de ușa din față a casei noastre de la țară. Soțul meu nu era acasă și nu avea să se întoarcă prea curând. Aceasta era treaba lui. Rugându-mă fierbinte, le-am spus copiilor să stea în casă și am mers să iau lopata din șopron. Adrenalina îmi pompa în vene când am ajuns în fața șarpelui și mă gândeam la cea mai bună metodă de a-l omorî înainte să mă muște. I-am atacat capul și i-am dat câteva lovituri în plus ca să mă asigur că era mort.

Există un alt șarpe de care ar trebui să ne fie mult mai frică decât de cel cu clopoței, unul care întotdeauna va face rău oricând va prinde ocazia. Acest lucru m-a pus pe gânduri: cât de intense sunt luptele mele cu diavolul? Îmi bate inima mai repede atunci când lucrez cu copilul meu pentru a înfrânge egoismul, țipetele, poftele, mândria și neascultarea? Îmi concentrez eu toată energia și atenția pe învingerea Satanei în casa și în familia mea? El vrea să ne strice ziua permanent. Stăm noi deoparte și spunem: „Asta e…”? Sau ne înarmăm cu Cuvântul lui Dumnezeu și luptăm corp la corp pentru a ne salva copiii? Lucrăm noi în mod constant cu copiii noștri până știm că victoria este pe deplin câștigată?

Unul dintre copiii mei adoră să facă pe șeful, de fapt pe șefa. Am vorbit cu ea despre importanța faptului de a nu-i controla pe alții și de a nu-i obliga să facă ce vrea ea. Înainte de culcare mi-a spus că nu poate să nu-și dorească ce-și dorea. Am vorbit despre alegerea lui Isus la prima oră a dimineții și la rugăciunea din timpul zilei. I-am făcut un tabel în care să lipească o steluță de fiecare dată când alegea să nu-i controleze pe ceilalți. Când o vedeam că e biruitoare în fața firii ei și lăsa pe cineva să facă ceea ce dorea, îi spuneam: „Poți pune o steluță. Isus te-a ajutat.” Am început să văd cum făcea efortul de a-L asculta pe Duhul Sfânt și cum alegea să cedeze în fața celorlalți. Ce victorie pentru amândouă!

Dumnezeule Tată, ajută-mă să fac orice îmi stă în putință pentru a-mi ajuta copiii să obțină astăzi victorii împotriva păcatului și a Satanei! Te rog, oferă-mi har pentru a-i putea ajuta în permanență să găsească bucurie în alegerile bune!

autor: Heather Krick

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor