NU DAI, NU AI

Este mai ferice să dai decât să primești.
Faptele 20:35

Ascultă ediția audio aici.

Dragostea nu este adevărată decât atunci când are în componența ei și sacrificiul. Nu poți iubi cu adevărat fără să te dăruiești pe tine însuți. Viața noastră nu ar fi fost completă dacă Dumnezeu nu ne-ar fi oferit un exemplu de dragoste sacrificială prin dăruirea Fiului Său pentru noi. El a făcut acest sacrificiu în locul nostru pentru ca noi să putem face același lucru pentru ceilalți.

A primi – toți oamenii tind să se gândească la lucrul acesta. Fiecare dintre noi suntem concentrați pe perspectiva „DĂ-MI!” Această perspectivă izvorăște din teama că „… dacă eu nu am grijă de mine, nimeni nu are”.

Adevărul Scripturii ne prezintă o altă perspectivă, ce îndepărtează această teamă. Ne spune că cineva are grijă de noi și acesta este Dumnezeu! Această dragoste este contagioasă!

Dar ce înseamnă dragoste sacrificială? Înseamnă să iei în considerare cu adevărat ideile, sentimentele și nevoile celuilalt. Trebuie să renunțăm la nevoile noastră proprii. De multe ori întrebăm unele lucruri sperând că vom primi răspunsul pe care îl așteptăm noi, nu neapărat ce este mai important pentru celălalt (de exemplu, întrebi: „Ce vrei să facem în seara aceasta?” și speri să vrea ce vrei tu).

A fi preocupat de nevoile celuilalt necesită sacrificiu, dar produce o bucurie extraordinară. Îi oferă lui Dumnezeu posibilitatea să aducă asupra noastră binecuvântări mari.

A avea grijă de nevoile celuilalt nu înseamnă că noi nu mai avem idei, sentimente sau nevoi proprii. Dar știu că și acestea vor fi împlinite atunci când sunt interesat mai întâi de nevoile soției mele. Ceea ce ofer eu, Dumnezeu îmi întoarce din belșug!

„Dați, și vi se va da! O măsură plină, îndesată, clătinată și care se revarsă…” Luca 6:38 p.p.

În ce fel îi puteți arăta dragoste partenerului de viață astăzi? Ce nevoi are astăzi?

Doamne, dă-mi dorința de a asculta, de a avea grijă de nevoile partenerului de viață – idei, sentimente – și de a mă dărui pe mine însumi!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor