LĂSAREA UNEI MOȘTENIRI DE FAMILIE

Ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.
Matei 6:20

Ascultă ediția audio aici.

Îmi priveam copiii adoptați cum creșteau rapid, fiind prea mari pentru hainele și jucăriile pe care le aveau. Mă întrebam ce le va rămâne din copilărie atunci când vor ajunge adulți. ADN-ul îl aveau de la părinții biologici, deci înălțimea mea, părul meu creț sau simțul meu neobișnuit al umorului nu aveau să le transmită copiilor lor. Da, dar vor fi rețete de familie și tradiții de sărbători pe care le vor prețui pentru totdeauna. Cu siguranță, cu toții ne facem amintiri care să rămână pentru eternitate.

Poate că voi fi capabilă să îi las fiecăruia o mică moștenire financiară, dar acest lucru depinde foarte mult de circumstanțe. Indiferent cât de sârguincioasă aș fi în punerea deoparte a banilor pentru viitorul lor, o boală sau un impas economic ar putea consuma toate acele economii strânse cu greutate. Și-n plus, voiam ca ei să învețe cum pot fi independenți – să fie în stare să se întrețină prin muncă și o viață trăită înțelept –, iar ceea ce voi fi în stare să le las eu să fie un bonus.

În timpul unei vizite la noi, mătușa Francie, sora mamei mele, mi-a împărtășit una dintre amintirile ei preferate din copilărie. Când era foarte mică, Francie a intrat în dormitorul părinților ei (bunicii mei) și i-a văzut îngenuncheați în rugăciune lângă pat. Tabloul i-a rămas ancorat în memorie pentru mai mult de 80 de ani. Ei, aceasta este moștenirea pe care aș dori să le-o las copiilor mei.

Sper să urmez tradiția familiei și să le transmit copiilor mei exemplul unui părinte credincios – care petrece timp în rugăciune, prețuiește Scriptura, practică iertarea, Îl onorează pe Dumnezeu, exprimă dragoste și compasiune și își ia timp pentru închinare. Nu va fi doar moștenirea lăsată de mine copiilor mei, ci aceea lăsată mie de către mama și mătușa mea. Este aceeași moștenire pe care mama și sora ei au primit-o de la părinții lor cu opt decade în urmă. Este o moștenire imună la boală și la criza economică; nici chiar moliile, paraziții sau hoții nu o pot fura, pentru că este depozitată în vistieriile din inima copiilor noștri.

Doamne, Îți mulțumesc pentru exemplul unor părinți și bunici credincioși!

autor: Karen R. Hessen

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor