GÂNDEȘTE-TE LA MINE

(El), prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.
Efeseni 3:20

Ascultă ediția audio aici.

Cu mult înainte ca eu să realizez că am nevoie de ceva, Dumnezeu S-a gândit la lucrul acela. Înainte ca eu să-mi dau seama că am nevoie de sacrificiul Fiului Său, El a făcut deja sacrificiul de care am eu nevoie. Cu mult înainte ca eu să știu că am nevoie de iertare pentru păcatele mele, Dumnezeu a făcut posibil ca lucrul acesta să devină o realitate. Înainte ca să inspir pentru prima dată aerul acestei planete, Dumnezeu m-a luat în calcul în planul Său pentru veșnicie. Chiar și acum, El Se îngrijește de nevoile mele.

A-ți păsa de cineva înseamnă exact acest lucru. Înseamnă să iei în considerare nevoile celuilalt și să le împlinești cu drag – chiar fără să ți se ceară lucrul acela. Înseamnă să iei în calcul trecutul celuilalt și să răspunzi prin acceptare. Înseamnă să fii atent la prezent și să faci provizii pentru viitor. A lua în considerare nevoile sau perspectiva celuilalt – aceasta este dragostea adevărată.

Textul biblic prezintă un adevăr – Dumnezeu S-a gândit la noi înainte ca noi să realizăm că avem nevoie de El. Și „…poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

Dacă ne vom gândi la modalitatea aceasta de a iubi, vom putea dărui la rândul nostru celor de lângă noi, începând cu partenerul de viață și cu copiii. Această perspectivă este mai mult decât atractivă, atât pentru mine, cât și pentru familia mea.

Este minunat atunci când soția mea înțelege programul meu aglomerat și îl completează cu atingeri tandre ale dragostei – o masă preferată, masaj ușor de relaxare sau pur și simplu o îmbrățișare la culcare. La fel de minunat este când și eu fac același lucru… Deși cred că mai am de lucru la capitolul acesta. Când facem lucrul acesta unul pentru altul, știm că ne pasă la unii de alții și lucrul acesta ne face să ne simțim minunat… adică iubiți!

În ce fel poți avea grijă de partenerul tău de viață astăzi, fără să fie nevoie să-l întrebi ce nevoi are?

Doamne, dă-mi putere să văd, dincolo de rutina zilnică, adevăratele nevoi!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor