ÎMPLINIREA OBLIGAȚIILOR ÎN CĂMIN

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.
Coloseni 3:23

Ascultă ediția audio aici.

Dumnezeu v-a dat viață și toate binecuvântările bogate care fac viața plăcută și vă cere în schimb slujire, recunoștință, iubire și ascultare de Legea Sa. (…) El vă cere să vă controlați pasiunile, să vă reprimați gândurile și acțiunile egoiste și să lăsați nerostite cuvintele irascibile. V-ar cere oare Isus acest autocontrol dacă n-ar fi spre fericirea voastră reală să-l practicați? Nu! El dorește să cultivați acele trăsături de caracter care vă vor aduce pace în inimă și care vă vor face în stare să înseninați alte inimi și vieți cu lumina iubirii, bucuriei și mulțumirii voioase.

Dacă sunteți într-adevăr convertiți, dacă sunteți copii ai lui Isus, atunci vă veți cinsti părinții; nu numai că veți face ce vă spun ei, ci veți căuta și ocazii de a-i ajuta. Făcând astfel, lucrați pentru Isus. El consideră toate aceste fapte de purtare de grijă și de atenție față de ei ca fiind făcute pentru El. Acesta este cel mai important tip de lucrare misionară, și cei credincioși în aceste mici îndatoriri zilnice câștigă o experiență valoroasă. (…) Prin dedicarea timpului unei activități utile, veți închide ușa în fața ispitelor lui Satana. Aduceți-vă aminte că Isus nu a trăit ca să-Și placă Lui Însuși, iar voi trebuie să fiți asemenea Lui. Faceți din aceasta o chestiune de principiu religios și cereți-I lui Isus să vă ajute. Punându-vă mintea la lucru în această direcție, vă veți pregăti să deveniți purtători de poveri în lucrarea lui Dumnezeu, așa cum ați fost purtători de grijă în cercul căminului. Veți avea atunci o influență bună asupra altora și îi veți putea câștiga pentru slujirea lui Hristos! (…)

Când vă puneți în minte să faceți un lucru, nu renunțați din cauza dificultăților, ci încercați iar și iar. Investiți aceeași energie și hotărâre pentru a obține succesul în slujirea lui Hristos și nu veți rămâne fără răsplată! (Youth’s Instructor, 30 ianuarie 1884).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor