IZVORUL IUBIRII

Frica de Domnul este școala înțelepciunii, și smerenia merge înaintea slavei.
Proverbele 15:33

Ascultă ediția audio aici.

În meseria de asistent medical eu cred că trebuie să te ghidezi tot timpul după aceste cuvinte înțelepte. Eu am avut parte de o educație creștină în cadrul unei școli postliceale. În timpul școlii m-am bucurat de toate devoționalele și programele realizate în cadrul acesteia. Ele m-au ajutat să am o altă gândire când vine vorba despre tratarea pacienților și despre responsabilitatea pe care o am față de ei. Atunci când primești o educație dată de cadre medicale creștine, care predau cursurile cu blândețe și cu responsabilitate, pregătirea ta este superioară. Lucrând de trei ani într-o secție foarte grea, am ajuns la concluzia că pregătirea mea în școala Dr. Luca a făcut ca toate dificultățile și situațiile grele din activitatea mea în Secția de urgențe să mi se pară ușor de gestionat.

Empatia este un lucru nu doar necesar, ci și vital în meseria de asistent medical. Și unde o poți învăța mai bine decât într-o școală creștină? Atunci când faci totul ca pentru Dumnezeu, nu se poate să nu reușești să îți faci meseria la cel mai înalt nivel. În practica mea am avut parte de foarte multe cazuri grave. Lucrând într-o cameră de gardă, am văzut mulți oameni în suferință, și munca este destul de grea. Dar când mergi acasă după o zi foarte grea și știi că ai salvat o singură viață, deja toată oboseala nu mai contează.

Înainte de a începe cursurile școlii postliceale nu eram sigur că o să pot să practic o meserie atât de grea. Mă speria gândul că viețile oamenilor vor fi puse în mâinile tale și că aș putea să greșesc, dar în urma cursurilor parcurse am dobândit o altă perspectivă. După ce ajungi să ai o pregătire medicală de calitate și după ce dobândești toate abilitățile și cunoștințele necesare, singurul lucru pe care îl gândești este că tu o să faci tot ce este posibil pentru o persoană care poate că nu ar mai fi avut nicio șansă dacă tu nu ai fi fost acolo.

Oricât de grele ar fi provocările profesiei tale, amintește-ți că oamenii au nevoie de știința și de curajul tău. De aceea, conectează-te astăzi și în fiecare zi la Dumnezeu, Sursa de înțelepciune pentru o viață împlinită.

autor: Voicu Răzvan

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor