URCĂ SPRE VÂRF

Ce este cu neputință la oameni este cu putință la Dumnezeu.
Luca 18:27

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi minunată și proaspătă de primăvară. Împreună cu alți câțiva făceam o drumeție de 30 de minute pe un deal mai abrupt. Avea să reușească și copilul nostru de patru ani? Voiam să reușească. Se zice că un copil de trei ani poate ajunge la fel de departe cât un adult, doar că nu atât de repede. Pe măsură ce ne croiam drum pe terenul abrupt, fetița mea mă ținea de mână. A cerut să fie luată în brațe, dar am lăsat-o să meargă pe jos, distrăgându-i atenția cu lucrurile din jur. După o pauză, am abordat cea mai abruptă parte a urcușului. Mersul era anevoios, iar ea a zis că o dor piciorușele, dar am continuat să o încurajăm și a reușit să ajungă în vârf.

Ce deal urci azi? Ce provocare te urmărește? Te întrebi dacă vei reuși? Isus te încurajează spunând că El te va ține de mână. „Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire și Te voi lua de mână” (Isaia 42:6). Cu mâna ta într-a Lui, vei reuși. Gândește-te la o situație care ți se pare imposibil de rezolvat în acest moment. Apoi ia-ți un minut să I-o încredințezi lui Isus. În întregime. Poate că pare că nimeni altcineva nu se zbate să urce pe dealuri abrupte și ești tentat(ă) să renunți sau să crezi că Dumnezeu nu te poate ajuta cu acea problemă. Ține minte, de prea puține ori cunoaștem luptele interioare duse de ceilalți. Lacrimile pe care le varsă în tăcere. Dar Dumnezeu este credincios. El ne-a promis că nu ne va lăsa să ne înfruntăm singuri munții.

„Prezența Tatălui L-a înconjurat pe Hristos și nimic nu s-a abătut asupra Lui în afară de acea dragoste infinită îngăduită pentru binecuvântarea lumii. Acolo era sursa Lui de încurajare, care este și a noastră. Cel care este umplut de Duhul lui Hristos se supune în Hristos. Orice ar veni asupra lui este de la Mântuitorul, care îl înconjoară prin prezența Sa. Nimic nu-l poate atinge decât dacă este îngăduit de Domnul. Toate durerile și suferințele noastre, toate ispitele și încercările, toate tristețile și necazurile noastre, toate prigonirile și privațiunile, pe scurt, toate lucrurile lucrează împreună spre binele nostru. Toate experiențele și situațiile reprezintă lucrătorii lui Dumnezeu prin care binele este adus la noi” (Ellen White, Divina vindecare, pp. 488, 489).

Doamne, Îți mulțumesc pentru dealurile pe care apuc să le urc azi! Iartă-mi lipsa de credință! Îmi așez mâna în a Ta, știind că Tu poți și chiar vei înfăptui ceea ce am crezut că e imposibil.

autor: Heather Krick

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor