ADEVĂRATUL EFORT MISIONAR ÎNCEPE ÎN CĂMIN

Amândoi erau neprihăniți înaintea lui Dumnezeu și păzeau fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului.
Luca 1:6

Ascultă ediția audio aici.

Prin formarea unei relații cu Hristos, omul renăscut nu face decât să revină la legătura pe care i-a fost rânduit s-o aibă cu Dumnezeu. (…) Prima lui datorie este față de copiii săi și față de rudele cele mai apropiate. Nimic nu-l poate scuza de neglijarea cercului restrâns în favoarea cercului larg din afară. În ziua socotelilor finale, tații și mamele (…) vor fi întrebați ce au făcut și ce au spus spre a asigura mântuirea sufletelor pentru care și-au luat răspunderea să le aducă pe lume. Și-au neglijat ei mieii, lăsându-i în grija străinilor? (…) Un mare bine făcut altora nu-ți va anula datoria față de Dumnezeu de a te îngriji de copiii tăi. Binele spiritual al familiei tale vine întâi (General Conference Bulletin, 1 aprilie 1899).

În instruirea și modelarea corectă a minții copiilor lor, mamele au primit cea mai mare misiune încredințată vreodată muritorilor (Manuscript 29, 1886).

Ori de câte ori te ocupi de datoria cea mai la îndemână, Dumnezeu te va binecuvânta și îți va asculta rugăciunile. Prea mulți fac lucrare misionară în afară, în timp ce propriile familii sunt lipsite de astfel de eforturi – mergând spre ruină din cauza neglijării. (…) Prima lucrare misionară este aceea de a te îngriji ca iubirea, lumina și bucuria să vină în cercul familiei. Să nu căutăm să facem o mare lucrare misionară sau de temperanță până când nu ne-am îndeplinit mai întâi îndatoririle acasă. În fiecare dimineață ar trebui să ne gândim: Ce faptă bună pot să fac astăzi? Ce cuvânt amabil pot să rostesc? Cuvintele amabile rostite în familie sunt ca binecuvântarea strălucirii soarelui. Soțul are nevoie de ele, soția are nevoie de ele, copiii au nevoie de ele. (…) Dorința fiecărei inimi să fie aceea de a face un colț de rai aici, jos, cât mai mult posibil (Review and Herald, 23 decembrie 1884).

Un suflet din cercul familiei tale sau din vecinătatea ta, salvat prin efortul tău răbdător și neobosit, va aduce tot atâta onoare numelui lui Hristos și va străluci tot atât de puternic în coroana ta ca și un suflet pe care l-ai fi găsit în China sau în India (Signs of the Times, 10 noiembrie 1881).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor