DE ACEEA SUNTEM DOI

Vino dar să ne sfătuim împreună!
Neemia 6:7

Ascultă ediția audio aici.

Sunt momente în relația de cuplu când avem probleme și atunci căutăm o soluție rapidă la problema noastră cerând sfatul unui prieten. Dar Dumnezeu ne îndeamnă să căutăm mai întâi sfatul Lui și al partenerului de viață, înainte de a cere sfatul altcuiva din afara familiei.

Din nefericire, în mod deosebit soțiile sunt tentate să facă lucrul acesta. Aleargă la un pastor sau la o prietenă atunci când apar probleme. În loc să stea de vorbă cu soțul, ele preferă să sune un prieten de familie. Chiar și atunci când este vorba de creșterea copiilor, uneori mamele tind să caute sfatul altora mai mult chiar decât al soțului. Dar uneori și soții cred că alții sunt sfătuitori mai pricepuți decât soțiile lor.

Această practică poate conduce la o distanțare în cadrul relației. Aceasta se întâmplă pentru că planul lui Dumnezeu cu privire la „a deveni una” implică și unitatea în discernământ – a găsi soluția cea mai bună împreună. O atmosferă de încredere și de intimitate este întotdeauna rezultatul căutării și al oferirii de sfaturi unul celuilalt.

Una din ispitele prin care putem pierde binecuvântarea intimității este căutarea sfaturilor mai întâi la alții. În dorința de a-l convinge pe celălalt, de multe ori adunăm sfaturile primite și i le servim la pachet celuilalt – doar pentru a fi mai convingători în a rezolva problema așa cum vrem noi. Aceasta va crea frustrare și sentimentul de a fi folosit și neimportant. Și întotdeauna urmează conflictul, iar uneori conflictul are de a face doar cu modalitatea de a găsi sfaturi și mai puțin cu subiectul în sine.

Dumnezeu vrea să căutăm mai întâi sfatul Lui și apoi pe cel al partenerului de viață.

Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să căutăm sfatul celorlalți. Dar tocmai de aceea suntem doi – să ne ajutăm unul pe celălalt în rezolvarea problemelor care apar.

Ce pași poți face astăzi ca să te asiguri că vei cere întotdeauna prima dată sfatul partenerului de viață?

Tată, adu-mi aminte că partenerul meu de viață este o sursă excelentă de sfaturi!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor