VIZIUNE ASUPRA VIEȚII PROFESIONALE

Lucrați nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viața veșnică și pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică Însuși Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.
Ioan 6:27

Ascultă ediția audio aici.

Biblia și Spiritul Profetic ne vorbesc despre necesitatea și despre folosul muncii. De asemenea, în Biblie găsim vorbindu-se despre profesiile din acele vremuri. În timp, profesiile s-au diversificat ca urmare a apariției industriei, serviciilor, turismului și sectorului cuaternar. Educația a existat din Eden și va exista veșnic. De fapt, pentru a putea practica orice meserie trebuie să treci printr-un sistem de educație (mai lung sau mai scurt).

În cartea Educație scrisă de Ellen White găsim scrise următoarele: „Biblia cuprinde toate principiile pe care oamenii au nevoie să le înțeleagă pentru a fi pregătiți, fie pentru această viață, fie pentru cea viitoare. Și aceste principii pot fi înțelese de toți. Niciun om care are spiritul de a-i aprecia învățăturile nu poate citi un singur pasaj din Biblie fără a câștiga din aceasta vreun gând folositor. Dar cea mai valoroasă învățătură a Bibliei nu trebuie câștigată prin studiul ocazional sau întrerupt” (Educație, p. 124).

Din acest pasaj putem extrage faptul că procesul de educație poate avea loc toată viața prin conlucrarea omului cu Dumnezeu. Deși majoritatea școlilor de azi sunt instituții secularizate, separate de biserică și de valorile creștine, nu trebuie să pierdem din vedere că acestea au fost înființate de biserică, fiind clădite pe valorile credinței creștine.

Am deplina convingere că slujirea mea ca profesor și director are la bază chemarea divină. Când îmi exercit profesia, Îi slujesc lui Dumnezeu și le slujesc semenilor. Această viziune mă va inspira să-mi îndeplinesc activitățile profesionale cu maximă responsabilitate și cu sârguință.

În această dimineață te îndemn să te gândești la scopul muncii tale și să-ți pui ca țintă ca tot ceea ce faci să dăinuie veșnic. Biblia este manualul care te va ajuta în îndeplinirea acestei misiuni. Îți doresc ca Însuși Dumnezeu să te însemneze cu pecetea Lui!

autor: Corina Diaconu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor