DOMNUL ESTE STÂNCA MEA

Doamne, Tu ești stânca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu ești stânca mea în care mă ascund.
Psalmii 18:2

Ascultă ediția audio aici.

Am petrecut cam două luni asistând o fetiță de un an în timp ce se chinuia să se adapteze de viața la creșă, departe de mama și de tatăl ei. Părinții fetiței mă ascultau zilnic în timp ce le explicam că unii copii au nevoie de mai mult timp pentru a înțelege și a accepta mediul din afara casei. I-am asigurat că voi comunica cu ei permanent cu privire la progresele ei, iar dacă lucrurile vor deveni dificile îi voi suna. Pe măsură ce zilele treceau, Heather începea, puțin câte puțin, să se obișnuiască și să aibă încredere în mine. Treptat, o puteam lăsa pentru câteva minute în sala de la creșă, împreună cu îngrijitoarea și colegii ei. A început să mănânce și să doarmă mai bine, să se joace de una singură, pe măsură ce se simțea din ce în ce mai în siguranță în mediul ei. La ultimul Crăciun am primit o scrisoare frumoasă de la părinții ei, în care scriau: „Vă mulțumim că în preajma dumneavoastră Heather se simte bine atunci când se află departe de casă.”

Ca părinți, și noi avem nevoie de un loc de refugiu. Avem nevoie de cineva la care să apelăm, cineva despre care știm că nu ne va dezamăgi niciodată. Dumnezeu vrea să fie acel loc de refugiu pentru noi. El ne-a creat după chipul și asemănarea Lui și ne iubește cu o iubire veșnică. Să fii părinte este o responsabilitate minunată, iar uneori înfricoșătoare. Dar nu trebuie să ne achităm de ea singuri. Dumnezeu cunoaște calea și ne va îndruma.

Ieremia 29:11 afirmă: „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” În Romani 8:35, Pavel întreabă: „Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?”

Menține o comunicare deschisă cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să-L înțelegi și să te încrezi în El până când, treptat, te vei elibera de stres și te vei simți în siguranță în mediul Său, un mediu în care orice lucru este posibil. Deschide-ți inima în fața Lui și dă-I voie să Se ocupe de tot! Vei descoperi, așa cum a făcut-o și Heather, că vei dormi mai bine, vei mânca mai ușor și vei savura viața la maximum.

Părinte bun, am nevoie de un loc de refugiu. Ajută-mă să-mi dezvolt încrederea în Tine, stânca și cetățuia mea! Îți mulțumesc pentru protecția și pacea aduse de dragostea Ta nepieritoare!

autor: Darla L. McCarty

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor