SUB SEMNUL SÂNGELUI… ÎMPREUNĂ!

… vor trăi împreună cu copiii lor și se vor întoarce. Îi voi aduce înapoi din țara Egiptului…
Zaharia 10:9,10

Ascultă ediția audio aici.

Cu câțiva ani în urmă se desfășura în România o campanie publică a unei televiziuni cu titlul „Tu știi ce mai face copilul tău?”, fiind vizați în mod special părinții care se aflau departe de copiii lor – o campanie de sensibilizare, de conștientizare. Nu am găsit rapoarte despre efectele produse, însă îmi place să cred că au fost familii care, reconsiderându-și prioritățile, au ales să fie din nou ÎMPREUNĂ. Mi-a plăcut întotdeauna puterea care se află în spatele acestui „ÎMPREUNĂ”.

Te provoc la o călătorie în timp pentru a înțelege cât de important este acest concept. Este noaptea eliberării, poporul se pregătește, mielul este sacrificat; ușa, stropită cu sânge. Dar la ce bun acest ritual dacă familia nu este laolaltă sub protecția sângelui? „Semnul sângelui trebuia pus pe casele lor și trebuia ca ei și familiile lor să se separe de egipteni și să se strângă înăuntrul caselor lor. Dacă israeliții ar fi nesocotit în vreo privință oarecare vreuna dintre îndrumările primite, dacă ar fi neglijat să-și separe copiii de egipteni, dacă ar fi junghiat mielul, dar n-ar fi uns stâlpii ușii cu sânge sau dacă vreunul dintre ei ar fi ieșit din casă, n-ar mai fi fost în siguranță” (Patriarhi și profeți, p. 278).

Deseori ne bucurăm doar de ocazii pasagere în care suntem împreună. Nu ne îngrijorează hoinăritul copiilor noștri prin casele „egiptenilor” atât timp cât mai trec și pe-acasă. Din păcate, ne manifestăm deschiderea și încurajăm asemenea incursiuni. Îi încurajăm spre muzica lor, spre cărțile lor, spre stilul lor de viață, spre alimentația lor, ba chiar ne mândrim cu realizările lor în „țara Egiptului”, sperând ca în noaptea eliberării să fim din nou împreună.

Dacă este un timp când se cere reîntregirea familiei, acest timp este ACUM. Caută-i pe tinerii și pe copiii din familia ta și din biserica ta și rămâneți împreună sub semnul sângelui! Nu renunța până când nu s-au întors toți, stăruind în rugăciune înaintea Domnului! Mergi după ei prin „casele Egiptului” și nu te opri până când nu sunteți toți împreună, uniți în așteptarea Lui!

autor: Emanuel Filișanu-Stănescu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video