IDEALUL PENTRU SOȚI

Soților, iubiți-vă soțiile așa cum a iubit și Hristos Biserica!
Efeseni 5:25

Ascultă ediția audio aici.

Căutarea celuilalt este un ingredient esențial în vederea păstrării dragostei în cuplu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să alergi prin casă după celălalt pentru a căuta afecțiunea, ci, mai degrabă, înseamnă să cauți să-l cunoști pe celălalt cât mai bine.

Această căutare produce multe beneficii pentru relația de cuplu. De exemplu, dacă vei cunoaște lucrurile care îl dor pe cel de lângă tine, le vei putea evita sau vei oferi susținerea potrivită, lucru care va conduce la o apropiere între cei doi. A ști cum să împlinești nevoile celuilalt întotdeauna conduce la o relație de dragoste vie și împlinită.

Viața este extrem de aglomerată. Crești copiii, muncești, călătorești, iar relația de cuplu rămâne undeva în penumbră – sperând că va merge de la sine. Însă Hristos stabilește un standard înalt pentru fiecare dintre noi! Așa cum spune textul de astăzi, noi – bărbații – trebuie să ne iubim soțiile așa cum a iubit și Hristos biserica.

Dar cum anume să facem lucrul acesta? Uneori este atât de greu – doar uneori. Greu pentru că nu știu…, nu pot…, nu am capacitatea necesară. Dar poate că ar fi bine să ne gândim la câteva lucruri practice din care să învățăm câte ceva:

Hristos a făcut primul pas. El a luat inițiativa de a avea grijă. Nimeni altul nu a făcut primul pas. El a venit și ne-a arătat cum să facem. Cred că soțiile noastre s-ar simți mai iubite dacă noi am lua inițiativa de a le arăta afecțiunea, de a face planuri pentru binele familiei sau de a le ajuta cu treburile casei.

Hristos a părăsit lumea Lui și a intrat în lumea noastră. Aceasta este o mare provocare pentru fiecare dintre noi. Este greu pentru noi să înțelegem lumea soțiilor noastre. Dar atunci când încercăm să intrăm în lumea lor, aceasta le produce o mare bucurie și împlinire.

Hristos a renunțat la Sine pentru cei pe care i-a iubit și a dăruit mereu totul. Poate că ar fi momentul să ne întrebăm și noi: „La ce am renunțat pentru soția mea în ultima vreme?” S-ar putea ca răspunsul să nu fie prea plăcut sau să ne pună pe gânduri.

În ce fel îți poți arăta astăzi dragostea față de cei dragi?

Doamne, ajută-mă să înțeleg și să iubesc!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor