TOVARĂȘI DE DRUM!

Învață-l pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.
Proverbele 22:6

Ascultă ediția audio aici.

Educarea copiilor în armonie cu învățăturile din Cuvântul lui Dumnezeu este una dintre cele mai nobile îndatoriri ale părinților, educatorilor și profesorilor. Cuvintele aspre nu ar trebui niciodată să fie folosite de cei care îndrumă copiii. Niciodată să nu iasă de pe buzele voastre vreun cuvânt de descurajare. Părinții nu ar trebui să aducă întristare sau negură în cămin. O atmosferă caldă, un cântec vesel, câteva cuvinte de încurajare aduc cerul mai aproape de casele noastre.

Ca părinți, ar trebui să îmbinăm afecțiunea cu autoritatea, bunătatea și înțelegerea cu acele restricții hotărâte care nu trebuie niciodată încălcate. Fiecare copil este un candidat pentru Împărăția cerurilor și, de aceea, trebuie să le oferim din timpul și din resursele noastre ca unor buni tovarăși pe drumul spre căminul ceresc.

„Educația primită în cămin reprezintă o putere decisivă spre bine sau spre rău… Dacă copilul nu este educat în mod corespunzător aici, Satana îl va educa prin mijloacele alese de el. Cât de importantă este atunci școala din cămin?” (Căminul adventist, p. 223).

Cel mai important câmp de activitate pentru întemeietorii și păzitorii căminului este mintea și inima copiilor primiți ca dar din partea lui Dumnezeu. Fiecare copil adus pe lume este proprietatea Domnului Hristos și trebuie educat prin cuvânt și prin exemplu să-L iubească pe Dumnezeu și să asculte de El.

Lipsa educației corespunzătoare din cămin aduce boală, suferință, imoralitate, violență și alte rele care apasă ca un blestem asupra omenirii. Dacă în căminul părintesc activitățile zilnice s-ar desfășura liniștit, cu respect unul față de altul, dacă vorbirea ar fi curată și sinceră, dacă viața ar fi trăită în credincioșie, dacă tinerii ar pleca de acolo pregătiți să întâmpine responsabilitățile vieții, ce schimbare s-ar vedea în lume! Sunt convins că toți dorim să ne creștem copiii și nepoții în învățătura Domnului și să ne pregătim să-L întâmpinăm atunci când va veni să-Și ducă familia de pe acest pământ acasă, în căminul ceresc.

autor: Săvel Lupu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor