TREI CUVINTE IMPORTANTE

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său.
Efeseni 1:7

Ascultă ediția audio aici.

De foarte multe ori, în primele zile când învățam să fiu părinte, am înțeles lucrurile extrem de greșit. Și încă mi se întâmplă asta. Părinții nu sunt perfecți. De fapt, chiar sunt supuși greșelii. Cu cât realizezi mai devreme acest lucru, cu atât lucrurile vor fi mai ușoare pentru tine și copiii tăi.

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat ca mamă a fost să fiu în stare să spun aceste trei cuvinte magice: „Îmi pare rău!” Sunt niște cuvinte importante de auzit pentru copiii noștri. Ca prim reprezentant al lui Dumnezeu pe acest pământ, tu ești modelul Lui, primul profesor care le va arăta celor mici cum e caracterul lui Dumnezeu. Și, așa cum și noi suntem iertați, trebuie să iertăm în mod gratuit.

Faptul de a spune: „Îmi pare rău!” nu-ți lezează statutul de părinte; de fapt, te face să fii un părinte mai bun. Le arată copiilor tăi faptul că Dumnezeu ne iartă de bunăvoie atunci când venim la El cu greșelile noastre. Reprezintă o modalitate puternică de a-i învăța pe copii despre dragostea lui Dumnezeu.

Unii părinți cred că spunând: „Îmi pare rău!” își subminează autoritatea. Nu este așa. Dimpotrivă, și-o consolidează. Spune: „Îmi pare rău!” în mod frecvent, fără teamă! Oferi un exemplu ce va dăinui mult în amintirea copiilor tăi și le va influența viața pentru totdeauna.

În aceeași manieră, atunci când ei greșesc cu ceva, învață-i să spună: „Îmi pare rău!” Și arată-le practic că sunt iertați. Au spart ceva în timp ce se jucau? Ține minte, este doar un obiect. Iertându-i, le arătăm că și Dumnezeu îi iartă. Necunoscând această trăsătură a caracterului lui Dumnezeu, ei nu vor dori să aibă o relație cu Dumnezeu. În schimb, se vor teme de El.

Un vechi proverb chinezesc spune: „Cel care nu poate ierta dă foc podului pe care el însuși va trece.” În loc să arzi poduri, construiește-le. Iertarea poate construi un pod care îți va duce copilul la tronul lui Dumnezeu.

Doamne, ne-ai iertat de bunăvoie, în schimbul unui preț foarte mare! Te rog, ajută-ne să iertăm și, făcând astfel, să ne conducem micuții la Tine!

autor: Kimberley Tagert-Paul

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor