UN ALT FEL DE STĂPÂN

Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.
Geneza 1:28

Ascultă ediția audio aici.

Îmi amintesc foarte bine ziua când am luat permisul de conducere și tata mi-a înmânat pentru prima oară cheile de la mașina familiei – cu multă reținere, ce-i drept.

Nu am putut să nu mă gândesc la acest moment când am citit versetul biblic amintit mai sus. După ce lucrează șase zile și creează o lume care să-L reprezinte, o lume care vibra de viață și de energie, Dumnezeu Se retrage, într-un anumit sens, și-L lasă pe om să preia conducerea.

Oare nu I-a fost teamă? Nu era prea mult pentru Adam și pentru Eva? O răspundere atât de mare pentru un cuplu atât de tânăr?! Nu era mai bine ca Adam și Eva să stea pur și simplu să consume ceea ce Dumnezeu făcuse, fără să se mai „chinuie” cu munca?

Ei bine, nu a fost un act de cruzime din partea lui Dumnezeu să pună pe umerii oamenilor o răspundere atât de mare. Dimpotrivă! El știa că, pe măsură ce oamenii se vor îngriji de plante și de animale, mintea și trupul lor se vor dezvolta, iar inima lor va găsi plăcere și odihnă în acea slujire neegoistă.

Mai mult decât atât, Adam era fiul lui Dumnezeu și el avea să conducă acest Pământ după principiile descoperite de Tatăl, bucurându-se pe deplin de aprobarea și de binecuvântarea Lui. El avea onoarea de a fi un canal prin care binecuvântarea lui Dumnezeu să fie revărsată peste copiii Săi și, prin ei, mai departe către lume.

Să nu uităm că Dumnezeu ne cheamă și pe noi și pe copiii noștri să conducem, să dăm tonul spre BINE, să îi trezim pe oameni, să îi ridicăm pe cei căzuți și să îi îndreptăm pe cei care merg într-o direcție greșită.

Roagă-te ca astăzi să fii stăpân – stăpân pe tine și stăpân pe orice situație care vrea să iasă de sub control, dând astfel lumii dezorientate din jurul tău o direcție clară și un ton hotărât!

autor: Ștefan Bărbuceanu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor