DUMNEZEU NU A TERMINAT ÎNCĂ

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.
Filipeni 1:6

Ascultă ediția audio aici.

Creșterea necesită timp, totuși, ca părinți, așteptăm adesea ca perfecțiunea să apară la copiii noștri peste noapte. Este posibil însă ca așteptările noastre – și cerințele – de la copiii noștri să fie mai mari decât cele pe care le avem de la noi? Deși este ușor să uităm că Dumnezeu nu Și-a terminat încă lucrarea cu noi, ar putea fi și mai ușor să uităm că El nu Și-a terminat lucrarea nici cu copiii noștri.

Ca adulți, ne luptăm cu anumite comportamente și continuăm să creștem și să ne maturizăm spiritual de-a lungul vieții. Amintește-ți textul pentru astăzi, care ne spune că lucrarea din viața noastră nu va fi încheiată până în ziua în care Isus Se va întoarce pentru a ne lua acasă cu El. De ce ar trebui să cerem altceva de la copiii noștri? De ce vrem ca ei să își învingă provocările acum?

Nu fi nerăbdător/nerăbdătoare cu copilul tău! Concentrează-te asupra aspectelor pozitive. Observă zonele în care vezi creștere și ia-ți timp să îi spui acest lucru copilului tău. Dacă te aude vorbind doar despre neajunsurile lui, va fi descurajat, va avea o stimă de sine scăzută și nu va fi motivat să încerce lucruri noi, din cauza fricii de eșec. Este adevărat că din greșeli învățăm. Doar căzând învățăm cum să ne ridicăm.

Sunt recunoscător că Îi slujesc unui Dumnezeu care nu renunță niciodată la mine. Nici noi nu trebuie să renunțăm la copiii noștri. Pavel ne reamintește în textul de mai sus, din Filipeni, că El nu Se va opri. Hristos continuă să lucreze la inima mea și la atitudinile mele în fiecare zi. Plin de răbdare și mereu binevoitor, El mă iubește, mă iartă în mod continuu și îmi permite să o iau de la capăt din nou. Mila lui este reînnoită în fiecare dimineață. Nu-i așa că acestea sunt vești bune pentru noi și pentru copiii noștri?

Dragă Doamne, ajută-mă să îmi exersez răbdarea cu copilul meu! La fel cum mă încred în Tine să termini lucrarea pe care ai început-o în mine, ajută-mă să manifest îngăduință cu neajunsurile și imaturitatea copilului meu! Tu încă nu ai terminat cu niciunul dintre noi. Îți mulțumesc, Doamne!

autor: Claudio și Pamela Consuegra

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor