RUGĂCIUNEA UNUI COPILAȘ

Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da.
Ioan 15:7

Ascultă ediția audio aici.

Alesis este un băiețel de doar patru ani. Tatăl lui l-a învățat să își pună bani deoparte pentru lucrurile pe care și le dorește. Dându-i ultimii bani din portofel pentru a-i pune în pușculița lui, tatăl i-a spus:

— Vezi, tati, ți-am dat ultimii bănuți, și eu am rămas fără, iar acum singura soluție este să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea alții.

Nu a trecut mult timp și tatăl a fost sunat de un pacient pentru a-i administra un tratament. Pentru serviciul acesta a fost plătit. În mașină, în drum spre casă, tatăl i-a arătat băiețelului portofelul:

— Uite, Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciune și acum portofelul meu nu mai este gol.

— A făcut o magie?!

— Nu, Dumnezeu nu face magii. El răspunde la rugăciunile noastre. Trebuie doar să Îi cerem. Și ție, dacă Îi ceri ceva, El îți poate da.

Alesis a stat, s-a gândit, apoi a întrebat:

— Și pot să mă rog și eu acum?

— Sigur! a răspuns tatăl.

— Tatăl nostru care ești în ceruri, Te rog să îmi dai și mie o mașinuță care se transformă în robot, s-a rugat Alesis.

Timpul a trecut și, într-una din zile, tatăl primește o mașinuță-robot de la una dintre pacientele lui, special pentru Alesis. Tatăl îi povestește pacientei rugăciunea copilului, iar aceasta era foarte surprinsă că Dumnezeu a folosit-o pe ea pentru a răspunde rugăciunii unui copilaș. Tatăl îl sună pe băiețel și îi spune că Dumnezeu a răspuns la rugăciunea lui.

A-l învăța pe copil credința în Dumnezeu și puterea rugăciunii este cea mai mare binecuvântare pe care părintele o poate da copilului.

„Prin urmare, cereți; cereți, și veți primi. Cereți umilință, înțelepciune, curaj și o creștere în credință. Pentru fiecare rugăciune sinceră, va exista un răspuns. Rugăciunile pe care le înălțați în singurătate, în oboseală și în încercări vor primi răspuns de la Dumnezeu nu întotdeauna corespunzător așteptărilor voastre, dar întotdeauna spre binele vostru” (Solii pentru tineret, p. 118).

autor: Rodica Leichiță

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video