N-AVEM TIMP!

Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele.
Efeseni 5:16

Ascultă ediția audio aici.

Era anul 2019. Eram din nou profesor-diriginte la clasa a IX-a, la un colegiu de stat. Multitudine de documente de completat, procese-verbale de scris, interminabile situații de transmis urgent, încât ora părea de doar câteva minute, iar pauzele deveneau doar clipe de comunicare. Nu aveam timp să îi cunosc pe elevi, să îi ascult! Celelalte clase mai mari îmi reproșau că nu mai stau de vorbă cu ei în pauze, că nu mă mai văd prin școală să îi îndrum, să le transmit un gând frumos, să le zâmbesc, să-i încurajez; iar eu nu le spuneam decât: „Nu am timp!”

Într-o zi, când încercam să găsesc un filmuleț de scurt metraj pentru a-l folosi la oră, am descoperit un clip muzical nou: N-avem timp! A fost pentru mine ca o redeșteptare, o conștientizare a faptului că, în goana mea după anumite sarcini de lucru, pierdeam din vedere ce era esențial – ELEVUL: a-l asculta, a-l sfătui. Am rămas marcată de acel cântec și nu am putut să ascund de copii această realitate prezentată, așa că după ora de engleză, în pauză, le-am arătat videoclipul. Au rămas atât de uimiți de adevărurile prezentate, încât nici nu am apucat bine să le propun să facem un proiect cu acel cântec că au și fost de acord. L-am cântat cu ei în clasă, pe casa scării profesorilor, unde l-am filmat pentru proiect și unde, deoarece răsuna pe holuri, ceilalți elevi ieșeau din clasă pentru a-l asculta. A fost ca o redeșteptare comună! Au învățat să prețuiască familia, prietenii, timpul petrecut în rugă, pentru a nu mai sfârși „dezamăgiți și obosiți”, așa cum accentuează cântecul.

Cred că toți ne regăsim prinși în acest vârtej al timpului, când facem „totul doar în grabă”. Ia-ți timp astăzi să-l apreciezi pe cel de lângă tine, să comunici cu familia, să te rogi lui Dumnezeu, și vei câștiga timp, vei deveni mai liniștit, mai motivat!

Spune-i azi unei persoane dragi ce mult înseamnă ea pentru tine, și vei „răscumpăra vremea”!

autor: Ramona Cioclu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video