MULȚUMESC!

O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui și pentru minunile Lui față de fiii oamenilor!
Psalmii 107:21

Ascultă ediția audio aici.

Zi ploioasă și înnourată de toamnă, zi de luni… Am intrat în clasă pentru o nouă oră de engleză, dar atmosfera de afară părea să fi ajuns și în interior: elevii erau nemulțumiți că plouă, că pauza e prea scurtă, că mai e mult până la sfârșitul programului, că trebuie să meargă la autobuz… Toți erau parcă împietriți în această stare și nimic nu părea să-i motiveze și să-i pregătească de oră. Trebuia să găsesc ceva care să le schimbe modul de a privi acea situație. I-am rugat să se gândească la măcar un lucru pentru care ar putea fi mulțumitori, pozitivi, dar parcă le cerusem imposibilul, ceva inexistent. Știind că sunt creștini tradiționali, i-am întrebat dacă știau rugăciunea Tatăl nostru. S-au ridicat trei sau patru mâini. Am început să scriu pe tablă rugăciunea în limba engleză.

M-am oprit la cuvântul „bread” (pâine) și i-am întrebat dacă ar putea trăi fără hrană. Fiind în majoritate băieți, răspunsurile negative au venit imediat. Apoi i-am rugat să se gândească la lipsa altor lucruri esențiale: apă, aer, lumină, căldură, familie, casă… și lista a continuat. Tabla s-a umplut apoi de lucruri considerate banale, dar care sunt, în esență, vitale. Au înțeles mesajul transmis, și atmosfera s-a schimbat.

Asemenea elevilor mei și noi de multe ori uităm să ne bucurăm de lucrurile prezente zilnic în viața noastră și ne concentrăm doar pe lipsuri și pe neajunsuri, pe imperfecțiuni și pe dorințe neîmplinite. Murmurăm nerecunoscători, criticăm și suntem negativi. Nu conștientizăm faptul că un comportament nemulțumitor nu ne afectează doar pe noi, ci și pe ceilalți din familia noastră, din biserica noastră, din jurul nostru. În loc să vedem mesajul cântării, auzim nota falsă sau nereușită, identificăm greșeala gramaticală din predică, dar nu mesajul, gălăgia produsă de vreun copil, dar nu atmosfera de întâlnire cu Dumnezeu.

Ia-ți timp astăzi să te gândești la binecuvântările pe care le primești în fiecare clipă și împarte această bucurie cu cei dragi! Astfel, inima ta va fi plină de laudă și de bucurie!

autor: Ramona Cioclu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor