LIMITE ȘI CONSECINȚE

Pedepsește-ți fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori.
Proverbele 19:18

Ascultă ediția audio aici.

Stând și chinuindu-se să-și mențină echilibrul pe un picior, care îi tremura, copilul meu de aproape doi ani testa limitele. Cărămizile din vatra șemineului de la nivelul podelei se aflau dincolo de ce-i era permis, iar el știa asta, totuși era foarte tentat să întreacă limita. Deși mai încercase să își folosească degetul și suportase consecințele, trebuia să își confirme însă că toate părțile corpului său se supuneau aceleiași reguli. Trecând cu piciorul peste cărămizi, și-a coborât degetul mare de la picior, apoi și-a ridicat privirea pentru a se uita la mine. În momentul acela s-a dezechilibrat și a călcat apăsat pe cărămizile de dedesubt. Expresia feței lui mi-a transmis că deja simțise consecințele acțiunilor lui. Din nefericire, am știut că trebuia să întăresc regula, pentru siguranța lui, deoarece disciplina și corecția la această vârstă mică sunt de o importanță critică pentru dezvoltarea caracterului și, în final, a mântuirii lui, conform cu Proverbele 19:18.

Cât de des testăm limitele cu Dumnezeu, poate chiar riscându-ne mântuirea? Probabil mult mai des decât am dori să recunoaștem. Vrem să ne știm limitele, dar, în același timp, încercăm să scăpăm cu cât mai mult dincolo de linie. Poate pentru că dorim să facem doar ceea ce vrem noi sau poate pentru că credem că știm ce ne va aduce fericire. Oricare ar fi motivul, natura noastră umană și imperfectă se aseamănă cu a copiilor noștri.

La fel cum regula familiei noastre de a nu sta pe cărămizile șemineului a fost instituită pentru siguranța noastră, Dumnezeu ne-a oferit reguli pentru a ne feri de cădere. Cât de trist trebuie să fie El când este nevoit să ne pedepsească atunci când testăm limitele și facem alegeri care ne duc departe de El și de mărețul dar al salvării, un dar pentru care El a plătit prețul suprem!

Tată ceresc, Te rog, binecuvântează-mă astăzi cu recunoștință pentru regulile Tale, având încredere că Tu știi ce este mai bine pentru mine! Ajută-mă să nu trec limita și îndrumă-mă în aplicarea corecției copilului meu cu discernământ, dragoste și având în vedere ținta de a-l conduce spre Tine! Îți mulțumesc că îmi asculți rugăciunea!

autor: Karen Barnett

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor