PUTEREA CUVINTELOR LUI ISUS

„Mi-e milă de norodul acesta, căci iată că de trei zile stau lângă Mine și n-au ce mânca. Dacă le voi da drumul acasă flămânzi, au să leșine de foame pe drum, fiindcă unii din ei au venit de departe.” Ucenicii I-au răspuns: „Cum ar putea cineva să sature cu pâine pe oamenii aceștia aici, într-un loc pustiu?”
Marcu 8:2-4

Ascultă ediția audio aici.

Aceste trei versete m-au făcut să meditez la câteva aspecte punctuale din viața mea și mi-am pus următoarele întrebări:

1. De ce era atât de mult norod lângă Domnul Isus ?

În cartea Hristos, Lumina lumii găsim următorul răspuns:

„Oamenii ascultau cuvintele pline de îndurare care porneau cu îmbelșugare de pe buzele Fiului lui Dumnezeu. Ei ascultau cuvintele pline de har, dar atât de clare și de simple, încât erau ca un balsam din Galaad pentru sufletele lor. Vindecarea dată de mâna Lui dumnezeiască aducea voie bună și viață pentru muribund, ușurare și sănătate pentru bolnavi. În ziua aceea, li s-a părut că cerul s-a coborât pe pământ și nici nu-și dădeau seama câtă vreme trecuse de când nu mai mâncaseră ceva” (p. 365).

Cuvintele Lui aveau putere și erau pline de îndurare. În jurul nostru sunt mulți oameni. În viața unui profesor sunt zilnic zeci sau sute de elevi și de părinți. Aria mea de influență ca profesor este de aproximativ 200 de elevi pe zi. Făcând un calcul simplu, reiese că în perioada de activitate pot influența aproximativ 3 miliarde de persoane. Se simt acestea binecuvântate de prezența mea în viața lor? Dar în cazul tău, cum este?

2. Cum era locul unde se aflau Isus, ucenicii și cei patru mii de oameni?

Așa cum este descris în versetul 4, aflăm că era un loc pustiu.

De multe ori, la fel ca ucenicii, și noi motivăm că factorii externi nu ne sunt favorabili. Nu avem cele mai bune condiții pentru a face o educație de calitate, nu avem formarea necesară, nu avem competențele necesare, nu dispunem de foarte mult timp, nu avem banii necesari, nu avem spațiile cele mai potrivite, dotările ar trebui îmbunătățite ș.a. Isus spulberă toate neajunsurile lor și ale noastre prin acțiune. Alege să acționeze în favoarea nevoilor celor de lângă El chiar și în cele mai „pustii” locuri de pe acest pământ.

Suntem chemați să-I urmăm exemplul!

autor: Corina Diaconu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor