PUTERNIC ȘI MĂREȚ

[Ca să fiți] întăriți cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui.
Coloseni 1:11

Ascultă ediția audio aici.

Copiii cu voință puternică sunt deseori greșit înțeleși, fiind percepuți drept necooperanți sau sfidători. Definiția unui copil cu voință de fier este un copil care ia propriile decizii și care pare că vrea să alerge în cealaltă direcție față de cea în care ar dori părinții lui. Definiția din dicționar poate fi „îndărătnic”, sau „încăpățânat”, ambele având conotații negative.

Dar există multe aspecte pozitive la o persoană cu voință puternică. Un astfel de copil are o perseverență de fier, dorință și putere să-și atingă obiectivele. Acesta este un lucru bun. Un astfel de copil nu se dă bătut ușor și este de obicei consecvent și determinat, rareori descurajat sau deznădăjduit. Este extrem de important să învățăm un copil cu voință puternică să se angajeze în proiecte care merită efortul. Instruit corect, copilul cu o voință puternică va deveni o persoană cu convingeri puternice, care poate sta împotriva mulțimii și poate rămâne neclintit, fără a fi influențat de semeni.

Dar, dacă nu este îndrumat bine, un astfel de copil se va zbate să-și împlinească propriile dorințe. De exemplu, un copil care insistă să meargă afară în ploaie și are un acces de furie dacă nu i se face pe plac are o voință puternică într-un mod încăpățânat, negativ.

Antrenorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Tom Landry, obișnuia să spună: „Nu te ruga pentru o viață liniștită. Roagă-te să fii o persoană puternică.” Aceste cuvinte sunt exact ceea ce Biblia ne sfătuiește aici. Roagă-te în fiecare zi pentru ca familia ta să fie în stare să ia decizii dificile bazate pe principiile lui Dumnezeu, astfel fiecare membru al ei va reuși să rămână tare și puternic.

În loc să te rogi ca micuții tăi să aibă o personalitate blândă și delicată, roagă-te să fie puternici în convingeri, tari în credință și în gândire, să crească pentru a deveni tineri și tinere de valoare pentru Dumnezeu.

Tată, chiar dacă ar fi mai ușor să cresc un copil ascultător, mă rog pentru copilul meu să fie puternic în fața tentațiilor și a păcatului, tare în cuvânt și faptă pentru Tine și curajos chiar și atunci când consecințele vor fi dureroase pentru el!

autor: Claudio și Pamela Consuegra

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor