PUR ȘI SIMPLU FĂ-O!

Pedepsește-ți fiul, și el îți va da odihnă și îți va aduce desfătare sufletului.
Proverbele 29:17

Ascultă ediția audio aici.

Am făcut-o. Am luat decizia să scot televizorul din funcțiune și să permit accesul la el o singură seară, în weekend, pentru un film. Nu a fost cel mai ușor lucru de făcut, de vreme ce ne place să stăm împreună și să privim diferite programe, dar am observat că devenise principala noastră sursă de distracție. Trebuie să recunosc, reprezenta chiar o dădacă gratuită uneori. Copiii mei se plictiseau și păreau că-și savurează jucările și cărțile din ce în ce mai puțin.

Timpul nostru devoțional începea să fie afectat. Și începea să devină din ce în ce mai banal pentru copii. Trebuia să fac ceva. Vremurile disperate cer măsuri disperate.

După câteva zile am observat ceva cu adevărat interesant. Copiii au început să revină la vechile obiceiuri. Băiatul își citea din nou cărțile. Maddie se amuza cu cărțile de colorat și cu jucăriile. Am observat că amândoi erau ascultători, fără să se plângă. Trebuie să spun, schimbarea era uluitoare.

Aș spune că a avut loc o îmbunătățire extraordinară. Viața mea devenea mai ușoară, nu mai grea. Este șocant să descoperim impactul pe care îl au televiziunea și mass-media asupra noastră și a copiilor noștri.

Dacă consumul de media poate avea un impact atât de puternic asupra timpului nostru de familie, ce fel de impact are asupra relației cu Tatăl nostru?

Să fii un părinte bun și un model de urmat presupune o luptă zilnică, o provocare zilnică de a lupta împotriva distragerilor acestei lumi și împotriva lucrurilor aruncate de diavol în calea noastră, o luptă zilnică pentru a ne îndruma copiii în direcția cea bună. Vreau să fac tot ce ține de mine pentru a mă asigura că Hristos este în fruntea vieții lor, chiar dacă aceasta înseamnă să scot televizorul din priză. Nu tot așa face Tatăl nostru cu noi? Uneori spune „nu” atunci când este spre binele nostru.

Ajută-mă să-mi amintesc, Tată, faptul că disciplina și corecția îl fac pe copil înțelept, dar un copil lăsat de capul lui va aduce rușine mamei lui (Proverbele 29:15)!

autor: Jill Simpson

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video