BINECUVÂNTĂRI NEAȘTEPTATE

Lăudați pe Domnul, căci Domnul este bun; cântați numele Lui, căci este binevoitor.
Psalmii 135:3

Ascultă ediția audio aici.

În toamna anului 2016, proaspăt reîntoarsă în țară după o perioadă mai lungă petrecută în Londra, am fost chemată să lucrez ca educatoare la grupa de copii a Centrului educațional înființat sub tutela Bisericii Adventiste din Piatra Neamț. A fost un început timid, cu cinci copii, dar pe parcursul anilor următori, alți și alți copii au venit să primească o educație de calitate în instituția noastră, care din vara anului 2019 a fost autorizată de Inspectoratul Școlar.

În anii care au urmat s-a observat o creștere constantă, atât a numărului de copii și a calității serviciilor oferite, cât și a experienței și competențelor mele, absolvind cursurile facultății de Pedagogie a Învățământului Primar și Preșcolar. În septembrie 2020 , instituția noastră de învățământ, devenită oficial Școala Primară Elisei, și-a deschis porțile pentru prima clasă a învățământului primar. În septembrie 2021 am răspuns cu bucurie chemării de a lucra ca învățătoare la clasa pregătitoare, clasa fiind formată majoritar din copilașii cărora le-am fost educatoare chiar de la grupa mică.

Cu ocazia serbării de sfârșit de an, părinții celor 21 de copii de la clasele pregătitoare și I, care în proporție de 80% nu sunt membri adventiști, au fost invitați în sala mare a bisericii pentru a asista la un frumos program, când copiii lor, prin cântece și prin poezii, și-au arătat recunoștința pentru întruparea minunată a lui Isus Hristos, pentru a ne mântui. Uitându-mă în sală și văzând-o mai plină decât la o ocazie obișnuită de întâlnire a membrilor bisericii, nu am putut decât să-L laud pe Dumnezeu pentru modul minunat în care reușește să conducă și să dezvolte orice proiect misionar, atunci când scopul este de a forma și a educa mințile fragede pentru a deveni oameni de valoare în societate și, prin harul Său, moștenitori ai Împărăției cerești.

autor: Petronela Timaru

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor