UN ALT DANIEL ÎN „GROAPA CU LEI”

Iată fiii lui David care i s-au născut la Hebron: … al doilea, Daniel, cu Abigail din Carmel.
1 Cronici 3:1

Ascultă ediția audio aici.

Dintre toți copiii lui David, trei dintre ei ies în evidență prin faptele lor rele: Amnon, Absalom și Adonia. Niciunul dintre aceștia nu ajunge la maturitate, fiecare dintre ei sfârșind tragic în urma păcatelor săvârșite. Amnon este cunoscut pentru desfrâu, Absalom, pentru răzbunare și pentru ura față de tatăl său, iar Adonia, pentru dorința nelegitimă de a fi împărat. Moartea lor prematură, alături de întâiul născut al lui David din Bat-Șeba, sunt prețul pe care David l-a plătit pentru păcatul săvârșit împotriva lui Urie Hetitul și a soției acestuia.

Al doilea copil al lui David a fost Daniel, sau Chileab (2 Samuel 3:2). Acesta este mai puțin cunoscut și iese în evidență prin faptul că mama lui a fost Abigail. Influența mamei sale a fost mai puternică decât anturajul în care a crescut și valorile spirituale și morale pe care le găsim la Abigail se regăsesc și la Daniel. Pe Abigail o caracterizează respectul, răbdarea, dăruirea, asumarea responsabilității și cuvintele alese. Nu poți să-i dai copilului decât ceea ce ai, iar acolo unde cuvintele au un rol secundar, faptele tale, felul tău de a fi ca părinte, vor cântări cel mai mult în dezvoltarea copilului tău.

Nu se spune în Scriptură că Daniel, fiul lui David, ar fi ajuns vreo persoană importantă sau că ar fi realizat ceva măreț, ci doar că a trăit. Probabil că a fost ispitit, dar nu a cedat ca frații săi, deoarece obiectivul lui nu a fost să se realizeze cu orice preț sau să se folosească de poziția socială pe care o avea, ci ținta lui a fost să-I fie plăcut Domnului și planurile Lui să fie și ale sale. Lucrul acesta l-a învățat de la mama sa, care nu și-a dorit să-și așeze fiul cu orice preț pe tron, ci ca el să aprecieze acele valori care să-l facă plăcut înaintea cerului. Dumnezeu să ne ajute să fim învățători buni pentru copiii noștri!

autor: Ovidiu Luncanu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor