ISUS ESTE MEREU CU MINE

Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.
Matei 28:20

Ascultă ediția audio aici.

Eram student la seminarul teologic de la Universitatea Andrews, în Berrien Springs, Michigan, împreună cu soția mea și cei trei copii. Pe lângă studii, eram încântat să împart cu soția mea grija, responsabilitățile, îndatoririle și pregătirea copiilor.

Într-o vară, universitatea a îmbunătățit locul de joacă pentru copii din complexul de apartamente. Odată instalat echipamentul cel nou și amenajat spațiul, mi-am luat fiica de doi ani și am mers la locul de joacă. După ce i-am arătat cu grijă tot și i-am explicat cum să le folosească în siguranță, i-am spus cu cea mai protectoare voce de tătic: „Nu veni niciodată singură aici”, exprimându-mi în felul acesta grija pentru bunăstarea și siguranța ei.

Spre uimirea mea deplină, copilul meu de doi ani a răspuns: „Tati, Isus este mereu cu mine!” În acel moment s-a produs o schimbare de paradigmă în ceea ce mă privește. Ne-am învățat în mod expres copiii despre prezența iubitoare a lui Dumnezeu și faptul că El a promis că va fi mereu cu noi. Le-am tot redat istorisiri biblice care îi învățau despre dragostea Lui și discutam adesea despre momentele în care Dumnezeu a stat la dispoziția oamenilor din Biblie sau a celor contemporani. Împărtășeam multe evenimente din viața noastră și a familiei noastre, cu recunoștință și încredere. Dar, în acea zi, fiica mea m-a auzit vorbind de parcă Dumnezeu ar părăsi-o, contrar cu tot ce o învățasem până atunci.

Cuvintele ei m-au făcut să îmi examinez convingerile și modul în care exprimam aceste convingeri despre prezența lui Dumnezeu, care este cu noi în tot timpul, în toate locurile, în toate circumstanțele și situațiile. Acea experiență m-a provocat să examinez nenumăratele pasaje din Scriptură care vorbeau despre prezența lui Dumnezeu. Am realizat că, atâta timp cât cred cu adevărat că Dumnezeu este cu mine mereu, nu am de ce să mă tem și nici de ce să-L invit pe Dumnezeu să fie unde El este deja – cu mine întotdeauna.

Ție, Celui Atotprezent, Îți mulțumesc pentru dragostea Ta statornică din viața noastră și pentru că ne înveți prin cuvintele copiilor noștri!

autor: Bill Neely

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor