ÎNCEPE CU ISUS

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Matei 6:33

Ascultă ediția audio aici.

Cineva spunea odată: „Cel mai bun lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să o iubească pe mama lor.” Sigur, revărsarea acelei afecțiuni va crea o atmosferă prețioasă acasă pentru copii, însă zicala subliniază mai mult stabilirea priorităților. Un tată care alege să manifeste atenție și grijă față de mireasa lui, în loc să vadă un meci de fotbal sau să meargă la pescuit, și-a construit o viață foarte bine ordonată.

Un adevăr și mai mare este că misiunea de cea mai mare importanță pentru un părinte este să fie ancorat, înrădăcinat în Isus. Cum altcumva vom putea noi să îi învățăm pe copii că Dumnezeu este dragoste? Fiecare decizie, activitate, obiectiv sau succes va decurge din caracterul sănătos al drumului alături de Dumnezeu.

Toate sfaturile din Noul Testament dedicate părinților evlavioși au o nuanță de transferabilitate: noi suntem după voia lui Dumnezeu; suntem conducători în casele noastre; iubirea și înțelepciunea lui Hristos se transmit mai departe, prin copiii noștri. Deciziile luate cu privire la valorile de familie, disciplină, divertisment, închinare, reguli vor fi binecuvântate și călăuzite atunci când ne îndreptăm spre Calvar.

Nu trebuie să ne temem că timpul nostru devoțional cu Hristos ne va lua din energia necesară pentru alte lucruri în casă. Isus petrecea uneori toată noaptea în rugăciune, apoi Se întorcea la treburile gălăgioase ale vieții de zi cu zi și la misiunea de a-Și educa cei doisprezece apostoli mai grei de cap, ca un părinte.

În cartea Creștinism pur și simplu, C.S. Lewis a încorporat un excepțional eseu în care vorbește despre viața liniștită, așezată și dinamica oamenilor care sunt înrădăcinați confortabil în identitatea lor de creștin. „Propriile lor fețe sunt diferite de ale noastre; mai puternice, mai tăcute, mai fericite, mai radiante. (…) De obicei pare că au mult timp: te întrebi de unde vine.” Păi, timpul vine dintr-o viață ordonată, care Îl pune pe Isus pe primul loc. „Și toate celelalte voi le veți avea. Aleluia, Aleluia!”

Tată, Te rog să ne faci să înțelegem importanța cufundării vieții noastre în Tine! Ajută-ne să lăsăm deoparte îngrijorările zilnice când venim în prezența Ta, știind că ne vei satisface toate nevoile! Umple-ne cu pacea Ta, o pace pe care restul lumii o va observa și despre care va întreba de unde vine.

autor: David B. Smith

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor