CĂRȚI BUNE, CARE ÎNNOBILEAZĂ MINTEA

Ferice de cine citește…
Apocalipsa 1:3

Ascultă ediția audio aici.

Noi am făcut o practică din a citi cărți instructive și interesante, cu Biblia în cercul familiei, iar copiii noștri au fost întotdeauna fericiți în timp ce îi întrețineam în acest mod. Astfel, noi am prevenit dorința lor neliniștită de a fi afară, în stradă, cu prieteni mai tineri și, în același timp, le-am cultivat gustul pentru o lectură temeinică. (…) Spiritul Profetic (seria Conflictul veacurilor) trebuie să se afle în fiecare familie și trebuie citit cu glas tare în cercul familiei. (…) Mărturiile conțin instrucțiuni care vin în întâmpinarea nevoilor tuturor, atât ale părinților, cât și ale copiilor. Dacă vor fi citite cu glas tare întregii familii, copiii ca și părinții vor beneficia de sfaturi, avertizări și mustrări. (…) Timpul să fie devotat citirii Scripturilor și altor cărți interesante, care vor împărți cunoștințe și care vor inocula principii drepte. Cel care poate citi cel mai bine să fie ales să citească cu glas tare, în timp ce ceilalți membri ai familiei sunt angajați în ocupații folositoare. Astfel, aceste seri în cămin pot fi făcute atât plăcute, cât și profitabile (Review and Herald, 26 decembrie 1882).

Copiii au nevoie de o lectură potrivită, care să le aducă plăcere și recreere și nu demoralizarea minții sau istovirea trupului (Review and Herald, 11 decembrie1879).

Majoritatea copiilor și a tinerilor vor să aibă material de citit și, dacă nu alege cineva pentru ei, atunci vor alege ei înșiși. Ei pot găsi pretutindeni cărți de o calitate distrugătoare și, în curând, vor ajunge să iubească o astfel de lectură, dar, dacă li se dau cărți bune, vor ajunge să-și cultive gustul pentru o astfel de lectură (Review and Herald, 11 decembrie 1879).

Practicând obiceiul de a face doar ce este bine, se va crea un dezgust în inimă pentru ceea ce este josnic, de factură ieftină și destrăbălată (Youth’s Instructor, 18 ianuarie 1894).

Lectura sănătoasă va fi pentru minte ceea ce este hrana sănătoasă pentru corp. În acest fel veți deveni tari ca să vă puteți împotrivi ispitelor, să vă formați obiceiuri corecte și să acționați de pe poziția unor principii bune (Review and Herald, 26 decembrie 1882).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor