OPRIȚI-VĂ PUȚIN!

Gustă viața cu nevasta pe care o iubești în tot timpul vieții tale deșarte, pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare în această vreme trecătoare, căci aceasta îți este partea în viață, în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare.
Eclesiastul 9:9

Ascultă ediția audio aici.

M-am întrebat de multe ori care este semnificația acestui text. Nu știu câți sunt de acord cu el – singura parte în viață, pe lângă trudă, este gustul vieții alături de soția/soțul pe care o/îl iubești…

Lumea încearcă să ne convingă mereu că trebuie tot timpul să facem ceva. Și așa cădem în capcana unei vieți extrem de ocupate. Când nu mai avem vreme să fim unul cu altul, bucurându-ne de prezența celuilalt, este un semn că am depășit limita. Cum să te simți iubit sau să-l cunoști pe celălalt la un nivel emoțional profund dacă nu ne facem timp să ne bucurăm unul cu celălalt – singuri, fără copii sau altceva, fără să fim nevoiți să facem ceva?

În astfel de momente pline de „a face”, auzim cuvintele care spun: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, dar un singur lucru trebuie…” (Luca 10:41-42 p.p.). Multele griji afectau relația dintre Marta și Isus și lucrul acesta nu este niciodată bine. Ceea ce trebuie să facem în viață nu trebuie niciodată să ocupe timpul necesar bucuriei relației dintre cei doi.

Maria știa ce voia. „Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” (Luca 10:42 u.p.). Este interesant de remarcat faptul că Maria a ales. A dat prioritate lucrurilor importante – relației. Aceasta ne arată că nu ajungem pur și simplu la o relație apropiată și profundă, ci trebuie să alegem lucrul acesta.

Ar trebui să urmăm exemplul Mariei și să ne concentrăm mai mult asupra relației noastre cu Dumnezeu mai întâi, și apoi cu partenerul de viață.

Ce pași poți face astăzi pentru a avea timp să stai cu cel drag – singuri, nederanjați și fără să aveți planificat nimic de făcut?

Doamne, ajută-ne să nu cădem în capcana tiraniei urgenței și să ne aducem aminte să ne bucurăm unul cu celălalt!

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor