O ATMOSFERĂ FERICITĂ ÎN CĂMIN PROMOVEAZĂ SĂNĂTATEA

Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul.
Psalmii 144:15

Ascultă ediția audio aici.

Un cămin în care locuiește dragostea și unde își găsește expresie în privire, cuvinte și acțiuni este locul unde îngerilor le place să locuiască.

Fie ca strălucirea soarelui iubirii, al bucuriei și al mulțumirii fericite să pătrundă în inimile noastre, iar influența sa plăcută să ne umple casa. (…) Atmosfera astfel creată va fi pentru copii ceea ce sunt aerul și razele soarelui pentru lumea vegetală, promovând sănătatea și vigoarea minții și a trupului (Căminul adventist, p. 426).

Educați sufletul să fie plin de bucurie și mulțumire, plin de recunoștință față de Dumnezeu pentru iubirea cea mare cu care ne-a iubit. (…) Bucuria creștină este chiar frumusețea sfințeniei (Youth’s Instructor, 11 iulie 1895).

Durerea și îngrijorarea nu pot remedia nici măcar un singur rău, dar pot răni foarte mult; însă bucuria și speranța luminează calea altora și „sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor” (Proverbele 4:22). (Signs of the Times, 12 februarie 1885)

Mama trebuie să cultive o dispoziție prietenoasă, voioasă și fericită. Orice efort în această direcție va fi răsplătit din abundență, atât printr-o stare fizică bună, cât și prin caracterul moral al copiilor ei. Un spirit bine dispus va promova fericirea în căminul ei și va îmbunătăți în mare măsură și sănătatea ei (Divina vindecare, p. 272).

Pentru dezvoltarea sănătății fizice și a unui caracter simetric, tinerii au nevoie de exercițiu, voie bună și o atmosferă fericită și plăcută în jurul lor (Principiile fundamentale ale educații creștine, p. 114).

Pentru că noi suntem copii ai luminii, Dumnezeu dorește să cultivăm un spirit voios și fericit, ca să-I aducem astfel laudă Aceluia care ne-a chemat din întuneric la lumina Lui minunată (Căminul adventist, p. 432).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor