UN PĂRINTE ADEVĂRAT

Căci tatăl meu și mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primește.
Psalmii 27:10

Ascultă ediția audio aici.

Am crescut într-o familie extrem de iubitoare. Eram săraci, dar ne aveam unii pe alții. Eram înveliți bine la culcare și aveam seri de jocuri în familie. Practic, eu și frații mei dețineam toată libertatea, dragostea și suportul necesare pentru a ne forma o identitate. Știam că părinții făcuseră sacrificii pentru ca noi să fim binecuvântați. Erau niște părinți adevărați. Lor le-am dedicat ultima carte pe care am scris-o.

După ce am crescut, am rămas surprinsă să observ cât de mulți părinți falși existau. Părinți, precum tatăl soțului meu, care își pedepseau copiii cu o palmă peste față. Și ca părinții multora dintre prietenii mei, care le împlineau nevoile financiare, dar nimic din punct de vedere emoțional, genul de părinți care nu i-au îmbrățișat niciodată sau care le-ar frânge visurile copilărești. Sunt foarte sigură că mulți dintre acești părinți nici măcar nu realizau pagubele produse. Ei pur și simplu erau genul de părinți pe care ei înșiși îi avuseseră. Dar acest ciclu nu trebuie să continue.

Dumnezeu este un Tată iubitor. Putem învăța de la El ce înseamnă să fim părinți adevărați – cum să trăim mai degrabă cu o atitudine de copii înfiați decât cu o atitudine de orfani.

Așa că, indiferent ce părinți ai avut, Dumnezeu Tatăl îți va oferi libertatea, dragostea și suportul necesar pentru a afla cine ești. El a făcut sacrificii pentru ca tu să fii binecuvântat. El ți-a dedicat o Carte.

Biblia este un loc grozav în care să cauți sfaturi cu privire la ce înseamnă a fi părinte. În timp ce citeam ieri, în gând, în timpul micului dejun, copiii mei se comportau groaznic la masă. Am citit cu voce tare versetul la care eram din versiunea The Message a Bibliei: „Nu înfuleca mâncarea, nu vorbi cu gura plină” (Proverbele 23:2). Copiii credeau că am inventat, așa că a trebuit să le arăt textul scris.

Și eu am fost surprinsă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu seamănă cu sfaturile pe care le-ai primi de la un tată iubitor. El ne oferă sfaturi bune, deoarece dorește ce-i mai bun pentru noi. El este singurul exemplu de care avem nevoie ca părinți.

Doamne, ajută-mă să-mi iert propriii părinți pentru orice durere pe care mi-au provocat-o și învață-mă să-mi iubesc copiii la fel cum Tu mă iubești pe mine!

autor: Angela Ruth Strong

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor