NU ESTE NIMIC CE DUMNEZEUL MEU NU POATE FACE

Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.
Proverbele 18:10

Ascultă ediția audio aici.

Ți-ai luat vreodată un moment să te bucuri de cântecele copiilor tăi? Te-ai uitat vreodată la expresia de pe fața lor, care se schimbă odată cu fiecare vers? Mă bucur de aceste lucruri în fiecare dimineață când ne adunăm, la ora 9, în sala de la grupa mică a grădiniței noastre, pentru a-L lăuda pe Dumnezeu prin cântec și a-L ruga să ne binecuvânteze și să ne păzească.

Într-o dimineață, când i-am întrebat pe copii ce cântec vor să cânte, un copilaș de trei anișori a strigat: „Dumnezeul meu e așa de mare!” I-am răspuns: „Acesta e un cântec minunat!” și l-am întrebat: „Cole, de ce vrei să cânți acest cântec?” Fără să ezite, a răspuns: „Pentru că Dumnezeu este foarte puternic și mă păzește, la fel ca tata.”

Ca părinți, unul dintre lucrurile pe care le dorim cu disperare este ca întotdeauna copiii noștri să fie în siguranță. În siguranță în uter, în siguranță pe terenul de joacă, în siguranță la grădiniță, în siguranță la școală, în siguranță în timpul călătoriilor. Iar când ei protestează – lucru inevitabil, de altfel –, noi le spunem: „Ascultă de mami și de tati! Vrem să fii în siguranță!”

Dar cum rămâne cu noi? Îl credem pe Dumnezeu pe cuvânt când spune: „Eu sunt turnul tău de scăpare. Eu te voi păzi”? Biblia este plină de relatări care demonstrează dragostea nepieritoare a lui Dumnezeu. El a promis să fie turnul nostru de apărare: „Eu voi fi un loc sigur pentru toți cei ce-și vor pune nădejdea în Mine.”

Rolul de părinte este ca o călătorie plină de satisfacții, dar și extrem de dificilă. I-ai închinat Domnului această călătorie? Consider că este datoria noastră, ca părinți creștini, să-L implicăm, la propriu, pe Dumnezeu în încercările noastre mici sau mari și să ne punem încrederea în promisiunile Lui. Apoi vom putea cânta cu credința și siguranța unui copil, cu fața strălucind de încredințarea venită din conștientizarea faptului că „Dumnezeul meu este atât de mare, atât de puternic și atât de măreț, încât nu este nimic ce El să nu poată face”.

Tată, Îți mulțumesc pentru dragostea și răbdarea Ta! Ghidează-ne în timp ce îi înveți pe cei mici să se încreadă în Tine în tot ceea ce fac! Ajută-i să Te vadă ca pe un turn puternic, o fortăreață măreață și Dumnezeul tuturor lucrurilor!

autor: Darla L. McCarty

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor