ÎNALȚĂ, NU UMILI!

Căci oricine se înalță pe sine va fi smerit și oricine se smerește va fi înălțat.
Luca 14:11

Ascultă ediția audio aici.

Este un sentiment extraordinar să ai pe cineva – prieten, coleg de serviciu, partener de afaceri sau un membru al familiei – care să te facă să te simți valoros. Dar să primești din partea partenerului de viață sentimentul că ești valoros și important este cea mai mare apreciere pe care o poți primi de la o altă ființă umană.

Pot să te aprecieze și alții – la lucru, la biserică, în grupul de prieteni –, dar nu există comparație cu impactul cuvintelor „sunt mândru/mândră de tine” spuse de cel/cea de lângă tine.

Acest lucru – a exprima apreciere și laudă pentru cel/cea de lângă tine și a primi ca răspuns același lucru – este una dintre cele mai mari binecuvântări ale căsătoriei.

Pasajul biblic introductiv ne încurajează să nu căutăm înălțarea de sine, ci smerenia. Lucrul acesta este valabil pentru că știm și avem făgăduința că Dumnezeu ne „va înălța” atunci când crede El și cum vrea El. Ceea ce este important în această făgăduință este ideea că El intenționează ca uneori această „înălțare” a celui de lângă mine să vină prin mine. Este un privilegiu să fii implicat în planul lui Dumnezeu de înălțare a altora, începând cu cel care este cel mai aproape de mine – partenerul de viață.

Această „înălțare” poate veni printr-un compliment spus între patru ochi sau în public. Poate veni prin a refuza să împlinești cerința copilului până când stai de vorbă cu partenerul de viață. Poate veni printr-un moment de reflecție personală exprimată prin cuvintele: „Sunt atât de fericit/fericită că tu ești soția mea/soțul meu și te iubesc.”

Indiferent care este forma sub care vine, „înălțarea” celui de lângă tine este esențială pentru a atinge intimitatea în cuplu. Și este un privilegiu extraordinar rezervat celor doi care împărtășesc dragostea și intimitatea rezervate familiei.

Ce cuvinte poți spune și ce poți face pentru a-l înălța pe partenerul de viață astăzi?

Doamne, cuvintele și faptele mele să-i fie de folos astăzi soției mele!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor