GÂNDURI…

Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre… ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre.. și Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod…
Isaia 55:8,9,11

Ascultă ediția audio aici.

În urmă cu câțiva ani am fost mutați într-un district nou și, implicit, am schimbat și locul de muncă. Atmosfera din noul colectiv era mult diferită de ceea ce mi-aș fi dorit și, în pofida rugăciunilor și a eforturilor mele, se contura, tot mai apăsătoare, o cruce greu de purtat.

Într-una dintre zile am reușit să schimb câteva cuvinte cu una dintre colege, în cancelarie. Acesta a fost începutul. În scurt timp am devenit mai apropiate, discutând din ce în ce mai multe subiecte profunde de viață și de credință.

La începutul pandemiei am avut îndemnul de a o suna și de a-i propune să studiem împreună Biblia. Ea a acceptat bucuroasă, așa că, timp de aproape o lună, în fiecare dimineață ne sunam pentru a citi din Biblie și a ne ruga împreună, la telefon. Colega mea era aproape oarbă. Și, cu toate acestea, în afară de timpul de studiu de dimineață, pe parcursul zilei lua lupa și se străduia să citească singură Biblia. Avea multe întrebări, dar subiectele pe care le înțelesese îi aduceau atât de multă bucurie, încât le discuta cu toți apropiații. Era dezamăgită de lipsa de interes a unora și suferea critica și batjocura altora, ca un adevărat ucenic al Domnului Isus.

În această perioadă, starea ei de sănătate s-a degradat rapid și a fost nevoie de o intervenție chirurgicală riscantă. Imediat după ce a ieșit din operație, m-a sunat și mi-a povestit cum Dumnezeu îi răspunsese la rugăciunile fierbinți de pe masa de operație și cum îi dăduse pace în suflet, încredere și speranță. Mi-a mai spus că L-a rugat pe Dumnezeu să-i mai prelungească viața doar pentru că își dorea atât de mult să mai citească din Biblie… Acesta a fost însă ultimul nostru telefon. La două zile după ce am vorbit cu ea, a murit…

Cu siguranță, gândurile lui Dumnezeu sunt cele mai bune, chiar și atunci când nu le înțelegem! Să facem astăzi o prioritate din Cuvânt! Doar așa vom putea avea gândurile Lui!

autor: Cristina Jercău

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video