ADEVĂRATELE VALORI

Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, … să păzești porunca, fără prihană și fără vină, până la arătarea Domnului nostru Isus Hristos.
1 Timotei 6:11-14

Ascultă ediția audio aici.

Timp de sute de ani, Satana a făcut experimente asupra minții umane și a ajuns la o bună cunoaștere a acestui domeniu. În zilele din urmă, prin acțiunile sale subtile, Satana creează o legătură între propria sa minte și mintea umană, căreia îi inoculează gândurile lui. Această lucrare este realizată într-o manieră atât de înșelătoare, încât aceia care acceptă călăuzirea lui Satana nici nu sunt conștienți că se află sub conducerea și sub voința celui rău. Marele înșelător speră să dezorienteze mintea oamenilor până acolo încât aceasta să nu mai poată recepționa nimic altceva în afara de vocea lui” (Letter 244, 1907).

Iată de ce noi și copiii noștri ar trebui să luăm zilnic lecțiile descoperite de Dumnezeu în Cuvântul Său, care ne pot da ,,înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus” (2 Timotei 3:15 u.p.).

Căci viața înseamnă mai mult decât ceea ce experimentezi zilnic, mai mult decât mâncare și băutură, decât bani și carieră, mai mult decât prieteni și notorietate.

Este timpul să așezăm în mâinile copiilor adevăratele valori, dacă vrem să trăim într-o lume mai bună și să culegem roade pentru eternitate. Nu te lăsa înșelat crezând că e suficient să fii la curent cu tot ce este în lumea noastră, căci ,,degeaba știi să citești dacă n-ai citit niciodată Biblia”.

Isus i-a atenționat pe ucenicii Săi, care erau încântați de perspectiva care-i aștepta (gândeau ei) atunci când Isus avea să fie Împărat pe tronul lui David, cu întrebarea: ,,Ce i-ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul?” (Matei 16:26).

Biblia ne descoperă care ar trebui să fie atitudinea noastră: ,,Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri și caută neprihănirea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea. Luptă-te lupta cea bună a credinței; apucă viața veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, … să păzești porunca, fără prihană și fără vină, până la arătarea Domnului nostru Isus Hristos” (Timotei 6:11-14).

autor: Costel Petrea

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor