RĂDĂCINILE BUCURIEI

Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!
Filipeni 4:4

Ascultă ediția audio aici.

Îndemnul apostolului Pavel poate părea destul de straniu sau de imposibil de pus în practică în lumea tulbure și debusolată în care trăim. Statisticile ne arată din ce în ce mai mult că familia, în loc să fie un loc al bucuriei, a devenit un coșmar din care mulți vor să iasă cât mai repede. Satana a reușit să distrugă această instituție edenică, să o facă uneori o povară de care vrei să scapi cu orice preț.

Și totuși, mai sunt oare astăzi motive de bucurie? Oare să fie Biblia anacronică, depășită?

Eram o familie săracă și numeroasă, cu șapte copii, care trăiam într-o casă cu două încăperi. La ocazii mai speciale, tata ne aducea câte o punguță de biscuiți în forme de animăluțe. Știți ce bucurie aveam? Venea câte un pastor care ne cunoștea și ne mai aducea câte o chiflă. Era sărbătoare. Odată am primit o jucărie, o mașină căreia îi lipseau două roți, dar nu a contat, a fost bucuria zilei. Ca să nu spun ce a fost în casa noastră când tata a adus acasă un acordeon mic și vechi, dar cu care se putea totuși cânta. Ne bucuram aproape pentru orice, uitând de lipsuri, sărăcie și alte dificultăți.

Crezi oare că astăzi nu mai sunt motive de bucurie pentru familia în care ești? Oare mai știm să ne bucurăm? Sunt atâtea lucruri și motive de bucurie în jur!

„În căminul nostru sunt aduse prea multe griji și poveri și se nutrește prea puțin din ceea ce constituie simplitate naturală, pace și fericire. Trebuie să existe mai puțină grijă pentru ceea ce va zice lumea și să se acorde mai multă atenție membrilor cercului familiei. Ar trebui să fie mai puțină dorință de etalare și preocupare pentru eticheta lumii și mai multă sensibilitate, delicatețe și curtenie creștină, iubitoare, între membrii familiei. Mulți trebuie să învețe cum să facă din cămin un loc atractiv al bucuriei” (Căminul adventist, p. 108). Gândește-te și încearcă să le oferi, cumva, astăzi și apoi și în zilele următoare câte o bucurie celor dragi. Un cadou, o floare, o carte… Obișnuiți-vă de pe acum cu bucuria cerească pregătită de Isus la sfârșit de istorie – acea bucurie care nu va avea sfârșit.

autor: Iosif Suciu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor