PĂSTREAZĂ-ȚI INDIVIDUALITATEA ȘI INTEGREAZĂ-TE!

Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul?
1 Corinteni 12:17

Ascultă ediția audio aici.

Așa cum nu sunt doi ochi la fel, nu sunt două persoane la fel și nici nu trebuie să fie. Dacă te străduiești să copiezi o altă persoană sau dacă te lași transformat de așteptările altora, nu poți fi fericit și nu vei îndeplini scopul existenței tale.

Ai fost creat cu o minte și o personalitate unice și așa trebuie să rămână. Niciun om nu poate fi un criteriu pentru ce trebuie să fie un alt om, iar orice încercare în direcția aceasta se termină amar. Nu-i lăsa pe alții să gândească în locul tău! Păstrează-ți individualitatea!

Anumitor persoane le este mai ușor să își păstreze individualitatea, însă altele au de lucrat în direcția aceasta. Fie că vor să facă pe placul altora ca să nu fie judecate, fie că vor să copieze pe altcineva ca să fie acceptate sau apreciate, fie că nu au fost educate să gândească și să facă singure anumite lucruri importante. Cealaltă față a monedei, integrarea și conlucrarea armonioasă, este la fel de provocatoare și mulți au de lucru serios la acest aspect. Un ochi este integrat într-un corp cu mai multe organe; altfel, ce rost ar avea? Niciun om nu poate să se separe total de alte persoane și să își îndeplinească scopul existențial.

Inima este integrată într-un organism cu multe alte organe interdependente. Ea nu își pierde unicitatea prin integrarea în sistemul corpului uman și putem spune că nu ar fi de niciun folos fără această integrare completă.

Provocarea găsită în acest text este cea cu care te vei confrunta azi și pentru tot restul vieții: de a trăi în armonie cu cei cu care se poate, având o atitudine de colaborare și de renunțare la egoism în timp ce ești conștient că ai fost creat un individ cu un scop, cu o minte unică și cu ceva de oferit la care nu trebuie să renunți.

Suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu – Tatăl, Fiul, și Duhul Sfânt, care experimentează o armonie totală și o deplină individualitate, în același timp, iar lucrarea de educație este refacerea acestui chip în noi toți.

autor: Mark Szollosz

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor