TIMPUL PETRECUT CU COPILUL NU ESTE UN TIMP PIERDUT

Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.
Proverbele 22:6

Ascultă ediția audio aici.

În lumea noastră agitată, părinții nu au timp să se ocupe de educarea tinerei generații. Sarcina de a-l educa pe copil rămâne în seama altora (bona, grădinița, școala, societatea), iar rezultatele se văd cu prisosință. Cu toate că știința și tehnologia au progresat, societatea este în regres pe scara standardelor morale, ori revenirea la adevăratele valori trebuie să înceapă în mediul familial.

Dacă privim o sămânță fără să cunoaștem planta de la care provine, este greu să ne imaginăm cum va arăta după ce va crește mare; tot așa, nu putem ști cu siguranță cum va arăta la maturitate caracterul unui copil. Și totuși nu suntem fără speranță. Biblia spune: ,,Ce seamănă omul, aceea va și secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viața veșnică” (Galateni 6:7,8). Influența mediului familial asupra unui copil poate duce la rezultate uimitoare.

Mary Jones s-a născut într-o familie săracă, de țesători, din Țara Galilor, Marea Britanie. Tatăl ei muncea din greu pentru întreținerea familiei și era un om credincios, care-și învăța copiii tot ce știa despre Dumnezeu. A învățat să scrie și să citească într-o școală pentru copii săraci și a avut parte de educatori creștini. În inima ei s-a născut dorința de a avea o Biblie a ei, dar avea nevoie de bani mulți, iar ea era săracă.

Timp de șase ani a lucrat și a adunat fiecare bănuț, iar la vârsta de 16 ani, fără să țină seama că nu avea încălțăminte în picioare și haine cu care să se îmbrace, a plecat cale de 45 de kilometri până la Balo, la casa preotului Thomas Charles, unde a obținut Biblia mult dorită. Doi ani mai târziu, domnul Charles, impresionat de dorința acestei fetițe, a povestit în Londra întâmplarea și a pledat pentru formarea unei societăți pentru tipărirea și răspândirea Bibliei. Astfel a luat naștere Societatea Biblică Britanică. Totul a apărut pentru că niște părinți au sădit în inima unui copil dragostea pentru adevăratele valori pe care le conține Biblia.

Da, învață-l pe copil CALEA, învață-l despre Cel care este ADEVĂRUL, care dă VIAȚA, și te vei bucura o veșnicie împreună cu el!

autor: Costel Petrea

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor