TIMPUL – UN SEMN AL APRECIERII

Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.
Eclesiastul 3:1

Ascultă ediția audio aici.

Cred că fiecare dintre noi am descoperit deja că, dacă nu planificăm lucrurile, tirania „lucrurilor de făcut” ne distruge cele mai bune intenții. Mai ales atunci când vorbim despre timpul petrecut cu familia. Dacă fiecare am avea ca prioritate un timp pentru familia noastră și împreună am stabili unele lucruri în calendarul nostru comun, atunci ar putea fi evitate unele conflicte și am fi distrași mai greu de la a petrece timp unii cu alții.

În fiecare săptămână ar trebui să stabilim calendarul comun – evenimente sociale, activități ale copiilor, lucruri de făcut peste program etc. Beneficiul este imediat. În primul rând, suntem mai puțin iritați, ceea ce înseamnă mai puțină stare conflictuală.

După stabilirea lucrurilor urgente în calendar, putem elimina acele activități mai puțin importante și putem adăuga ceea ce ni se pare amândurora important. Un lucru important de ținut cont este că niciunul dintre soți nu trebuie să stabilească o activitate care îi va afecta pe ambii fără o discuție anterioară împreună.

Atunci când vom reuși să ținem sub control mai bine calendarul activităților noastre și vom adăuga activități plăcute de petrecut împreună, vom ajunge și la discuții despre stabilirea de ținte pentru viitor. Beneficiile sunt evidente – aprecierile și cuvintele amabile apar mult mai frecvent.

Timpul este una din cele mai importante și prețioase resurse la dispoziția noastră și modul în care îl folosim reprezintă un aspect important cu privire la prioritățile vieții noastre. Și prioritățile sunt: timp cu Dumnezeu, timp unul cu celălalt, timp pentru familie, apoi timp pentru alte lucruri.

Stabilește-ți prioritățile bine! Chiar dacă toate lucrurile își au vremea lor, unele lucruri pot fi lăsate nefăcute! În niciun caz Dumnezeu sau familia ta!

autor: Marius Andrei

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor