CEI DINTÂI… ÎN FAPTE BUNE

Să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine și de folos pentru oameni!
Tit 3:8

Ascultă ediția audio aici.

Cu ceva timp în urmă am citit o poezie care spunea: ,,L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea sănătate,/ca să pot face fapte mari;/El mi-a dat infirmități,/ca să pot face fapte bune” (autor anonim).

În vara anului 2021, în plină pandemie, m-am înscris la Școala Postliceală Sanitară ,,Doctor Luca” din Cernica, motivat fiind de dorința de a ajuta oamenii aflați în suferință. După un semestru mai mult online, așa cum multe școli au trebuit să desfășoare cursurile, a venit timpul, odată cu ridicarea restricțiilor, să facem cursurile în mod fizic. Bucuria noastră urma să fie umbrită de vestea că vom avea inspecție generală, una dintre cele mai severe inspecții din partea Inspectoratului Școlar.

,,De ce tocmai cu noi? De ce acum?” ne întrebam, atât noi, elevii, cât mai ales profesorii, în contextul în care Școala Postliceală Sanitară ,,Doctor Luca” din Cernica tocmai trecuse de Comisia de Acreditare și de ARACIP.

Mobilizarea a fost extraordinară. Efortul profesorilor, dublat de efortul elevilor de a arăta că putem fi ,,cei dintâi”, a fost răsplătit de reacția domnilor inspectori, care, încântați de ceea ce au văzut, au spus: ,,La «Doctor Luca» se face carte!” sau: ,,Ce bine că am venit întâi la dumneavoastră! Acum avem niște standarde înalte pe care să le cerem și de la celelalte școli pe unde vom merge!”

De unde aceste reacții? Poate din faptul că principiile creștine pe care școala le promovează au putut fi văzute în viața celor de aici, poate din faptul că dorința de a fi cei dintâi în fapte bune a putut fi văzută în spiritul de întrajutorare dintre elevi, în acțiunile de voluntariat, educație sanitară pe care școala le organizează și susține. Ca să nu mai vorbim de devoționalele de dimineață, care ne zidesc sufletește și ne dă adevărata motivație: cei dintâi în fapte bune! Am văzut încă o dată că Dumnezeu a transformat într-o binecuvântare ceea ce pentru noi era o problemă. Binecuvântat fie Numele Lui! Astăzi, iată ce îmi rămâne mie de făcut, dar și ție: ,,Să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine și de folos pentru oameni!” (Tit 3:8).

autor: Viorel Predică

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor