CE FACI ATUNCI CÂND EȘTI „DOCTORUL LUCA”?

Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu.
1 Corinteni 10:31

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi de practică obișnuită pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare ,,Doctor Luca”, Cernica. S-au prezentat la vestiar la ora stabilită, au îmbrăcat uniforma de spital, de care și-au agățat ecusoanele care arată identitatea fiecăruia, și au urcat treptele în grabă, fiindcă voiau să se implice în activitățile de dimineață: predare-preluare serviciu, recoltări de analize, pansamente, administrare de medicamente. Se obișnuiseră să facă echipă cu personalul secției și obținuseră încrederea acestuia. Fiecare și-a luat sarcinile în primire și, cu simțul datoriei, a trecut la îndeplinirea lor.

Printre ei era un tânăr hotărât care a depășit prejudecățile și a avut curajul să intre „pe teritoriul” bisericii adventiste aflate în comuna lui și s-a înscris să învețe ,,la adventiști”, cum spuneau cunoscuții. Aici a descoperit semnificația numelui școlii și a învățat niște piese muzicale pe care el, cântăreț de strană, nu le mai auzise.

Și-a pus și el ecusonul, ca toți ceilalți, și a intrat în secție. A fost repartizat să administreze medicamentele într-un salon în care era internată o cunoștință a doamnei asistente. Plin de responsabilitate și fericit că a primit o asemenea misiune, și-a pregătit materialele și s-a concentrat să urmeze procedura cu minuțiozitate. Numai că… de emoție sau din alte cauze, a terminat de injectat cam repede.

Întrebată de asistentă, pacienta a spus: ,,Lucrează bine domnul doctor Luca, numai că se cam grăbește.” Au râs cu toții și l-au felicitat pentru noua lui titulatură. Însă el a privit ecusonul, numele lui era lângă al „Doctorului Luca”, și a înțeles că identitatea lui se contopește cu a instituției pe care o reprezintă. A decis atunci că va face cinste numelui pe care îl poartă pe ecuson alături de numele lui.

Tu cum vei da cinste azi Numelui pe care îl porți?

autor: Ramona Costea

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor