DULCEȚURI OTRĂVITE

Gura nebunului îi aduce pieirea și buzele îi sunt o cursă pentru suflet. Cuvintele bârfitorului sunt ca prăjiturile: alunecă până în fundul măruntaielor.
Proverbele 18:7,8

Ascultă ediția audio aici.

Un tânăr a mers într-o zi la pastor și i-a spus că vrea să părăsească biserica din cauza bârfei, a certurilor din biserică, din cauza celor care butonează telefonul în timpul programului, a copiilor neastâmpărați și a comportamentului egoist observat în viața multor creștini. Pastorul i-a cerut ca, înainte de a pleca, să străbată biserica având în mână un pahar cu apă plin-ochi și să se străduiască să nu verse nicio picătură. Tânărul, nedumerit, din respect a făcut exact ce i se ceruse. Când s-a întors, pastorul l-a întrebat: „În timp ce ai trecut prin biserică având paharul în mână, ai auzit vreo persoană bârfind?” Tânărul a răspuns: „Nu.” „Ai văzut persoane care butonau telefonul?” „Nu.” „Știi de ce?”, a continuat pastorul, „Pentru că erai concentrat asupra paharului, ca să nu verși apa. În viața noastră e la fel. Când inima se concentrează asupra lui Isus Hristos, nu mai avem timp să ne uităm la greșelile oamenilor.”

Orice tânăr poate ajunge în astfel de situații când să observe în familia lui un spirit critic la adresa oamenilor. Un motiv important pentru care copiii noștri se îndepărtează de Dumnezeu și de biserică este bârfa din familie, justificată sau nu de comportamentul imoral al celorlalți. În același timp, discutând despre greșelile altora și folosindu-le ca pretext, atât copiii, cât și noi înșine vom fi mai ușor conduși spre păcat.

„Dacă vorbitorul are o lipsă, un defect, temeți-vă să-l faceți cunoscut. Vorbiți numai de lucrarea bună pe care o face, de ideile bune pe care le prezintă și pe care voi trebuie să le ascultați ca venind prin instrumentul folosit de Dumnezeu. Se poate vedea foarte repede de ce copiii sunt atât de puțin impresionați de prezentarea Cuvântului și de ce au atât de puțin respect pentru Casa lui Dumnezeu. (…) Părinții lor au nevoie de o comuniune zilnică cu Dumnezeu. Buzele lor au nevoie să fie atinse cu un cărbune de pe altar (Mărturii, vol. 5, p. 498).

Războiul din cer a fost inițiat de Lucifer folosindu-se de bârfă. Nu imita modelul! Roagă-te azi: „Pune, Doamne, o strajă gurii mele!”

autor: Beniamin Sisu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor