SĂ NE CONCENTRĂM GÂNDURILE ASUPRA LUI HRISTOS

Și să vă înnoiți în duhul minții voastre.
Efeseni 4:23

Ascultă ediția audio aici.

Tineretul de astăzi trebuie să fie educat să aducă la îndeplinire scopuri înalte și sfinte. (…) Ei sunt elevi în școala lui Hristos, învățând zilnic lecțiile Învățătorului divin (Youth’s Instructor, 25 octombrie 1894).

La tineri, sentimentele sunt mai înflăcărate, memoria este mult mai puternică în a reține și inima este mult mai deschisă la influența divină; în timpul tinereții, puterile fizice și mintale trebuie puse la lucru, ca să se realizeze mari progrese atât pentru lumea de acum, cât și pentru aceea care va veni.

Cantitatea de cunoștințe valoroase care pot fi dobândite de tineri și de tinere cu greu poate fi estimată; dar, pentru a atinge un standard înalt, ei trebuie să închidă ușa gândurilor degradante pe care Satana li le inoculează în minte și să refuze să se supună ispitelor lui. Tinerii trebuie să obțină ceea ce nu se poate cumpăra cu aur, cultivând scopuri curate și puternice și străduindu-se să fie în totul ceea ce Dumnezeu a plănuit pentru ei. Mintea trebuie educată să se ocupe de teme de gândire demne și potrivite. Ei trebuie să studieze Scriptura și să aducă în viața de fiecare zi regulile divine pe care Dumnezeu le-a dat pentru călăuzirea lor. Cel care a îmbătrânit în slujba lui Dumnezeu poate va descoperi că mintea lui este goală în ce privește lucrurile care se întâmplă în jurul său; poate că evenimente și lucrări recente îi vor dispărea curând din memorie, dar mintea sa este întotdeauna trează în ce privește scenele și evenimentele din copilărie. O, dacă tinerii și-ar da seama cât de important este să-ți păstrezi mintea curată, neîntinată, liberă de gânduri stricate, și să-ți ferești sufletul de orice practici degradante; căci curăția sau stricăciunea tânărului se reflectă în anii de mai târziu, ai bătrâneții (Youth’s Instructor, 25 octombrie 1894).

Adevărurile Bibliei, acceptate, vor înălța mintea de la cele pământești și degradante. Dacă Cuvântul lui Dumnezeu ar fi apreciat așa cum ar trebui să fie, atunci atât cei vârstnici, cât și cei tineri ar avea o credință, o integritate lăuntrică, o principialitate care i-ar face în stare să reziste ispitelor (Îndrumarea copilului, p. 506).

autor: Ellen G. White

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor