EXTEMPORAL LA… CREDINȚĂ (II)

Un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare…
Proverbele 22:1

Ascultă ediția audio aici.

Pentru a împăca „și capra, și varza”, am decis să iau o scurtă pauză pentru a studia devoționalul din acea dimineață, crezând astfel că îmi voi liniști conștiința. Am căutat data acelei zile și ochii mi s-au oprit asupra concluziei: „Orice încercare de a fenta pe parcursul acestei zile trebuie înlăturată.” Îmi amintesc cum, lăcrimând, am început să mototolesc acele „copiuțe”, totodată rugându-mă pentru iertare. Ce credeți, am mai fraudat? Bineînțeles că nu!

Testul a trecut, însă privind la entuziasmul colegilor mei, care mărturiseau cât de bine le-a mers „schema” de a fenta evaluarea, simțeam cum apărea frustrarea. De altă parte, nu era corect! Așteptam în liniște rezultatele, rugându-mă, dar totuși, pentru ce?! Era vina mea! Nu mă pregătisem, vorba aceea: „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă.” Cu toate acestea, un gând divin îmi spunea că totul va fi bine. Oare chiar așa urma să fie?

Câteva zile mai târziu, în cadrul orei de matematică, doamna profesoară sosește cu testele. Cu multe pauze în vorbire, aceasta ne mărturisește: „Dragilor, sunt dezamăgită! Aș fi apreciat mai mult o lucrare sinceră; era spre binele vostru, însă ați ales să fraudați! Cu excepția unuia dintre voi!” Zâmbind, îmi rostește numele: „Îți mulțumesc, Norris, pentru că ai ales să fii corect!”

Cum se termină povestea? Ei bine, doamna profesoară a decis să nu ia în considerare acea lucrare scrisă, oferindu-mi astfel un dublu-avantaj: acela de a mă bucura de o nouă șansă la o medie mai bună și, totodată, ocazia de a rămâne credincios principiilor sănătoase. Acestea fiind spuse, a lucrat Dumnezeu? O, da, cu siguranță!

Dragul meu, poate chiar astăzi ești supus unui test. Indiferent de natura acestuia, nu uita că Dumnezeu ne-a promis că, dacă preocupările noastre vor avea în centru Împărăția Lui, totul va fi bine (vezi Matei 6:33)!

Te îndemn să rămâi credincios principiilor sănătoase!

autor: Norris Chirilianu

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor