INIMILE SENSIBILE AU NEVOIE DE CUVINTE BLÂNDE

Și Isus le-a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți.”
Matei 19:14

Ascultă ediția audio aici.

  

Toamna trecută, biserica noastră a ținut o serie de prezentări cu scop evanghelistic. Un bine-cunoscut evanghelist a venit în oraș și de-abia așteptam să îl ascult. Dar, înainte ca prezentările să aibă loc, pastorul a cerut ajutorul unor voluntari pentru programele de copii, așa că am decis să mă ofer.

Când am intrat în sală în acea primă seară și m-am uitat în jur, am observat un manechin aranjat ca să semene cu Isus. Ni s-a spus să nu lăsăm copiii să se joace prea aproape de manechin în timpul întâlnirilor.

Într-un final au început să apară copiii, iar la momentul începerii programului erau vreo 50 de copii energici, în jurul vârstei de cinci ani, care umpleau încăperea. Am cântat împreună, am spus povestiri, ne-am distrat făcând lucruri practice și diferite gustări. După ce prezentarea s-a terminat, iar părinții s-au întors să-și ia copiii, am rămas pentru curățenie. Puținii copii care rămăseseră se jucau în liniște. Apoi un băiețel s-a îndreptat spre manechin și a întrebat: „Acesta e Isus?” Noi l-am asigurat că este. Printr-un gest de curiozitate, s-a apropiat ca să pună mâna pe „El”, însă a făcut ce-a făcut și manechinul a căzut, făcându-se bucăți. În timp ce noi, stând în patru labe, îl asamblam la loc, din spatele sălii s-a auzit o voce: „Oh, nu, Ben, L-ai omorât pe Isus!” Băiețelul a izbucnit în lacrimi.

Imediat ce și-a dat seama ce spusese, instructoarea s-a grăbit să-l liniștească pe micuț, dar acesta nu era așa de ușor de convins. În lumea noastră pripită, axată pe îndeplinirea rapidă a cerințelor, este foarte simplu să uităm că cei mici au o inimă sensibilă și de multe ori iau cuvintele în mod literal.

Când ucenicii voiau să alunge copiii, Isus le-a spus: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți.” Exista ceva irezistibil la Isus care îi atrăgea pe copii la El. Isus îi observa pe fiecare în parte. Îi făcea să se simtă unici și importanți. Nu e de mirare că Îl iubeau!

Cuvintele noastre îi îndreaptă pe copii spre Isus? Le arătăm noi oare, prin acte de bunătate, că ei sunt prețioși? Știu ei că Isus îi iubește?

Doamne, Te rog, fă ca dragostea Ta să vorbească prin mine, astfel încât cei mici să știe cât de mult îi iubești!

autor: Carey Pearson

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor