ZILELE PETRECUTE ÎN FAMILIE SUNT DISTRACTIVE

Și Isus le-a zis: „Lăsați copilașii să vină la mine!”
Matei 19:14

Ascultă ediția audio aici.

Când era pe pământ, Isus a avut grijă de copii. Unii adulți au încercat să-i țină departe de El, crezând că nu sunt importanți sau că L-ar putea deranja pe Învățător. Dar Isus avea un loc special în inima Sa destinat copiilor. Adora să petreacă timp cu ei. Ca părinți, cred că Isus ne spune să facem același lucru. Copiii sunt copii doar o dată în viață. Este important să petrecem timp cu ei, indiferent câte proiecte ne solicită atenția.

Când copiii noștri erau mai mici, după niște discuții am decis să ne punem deoparte o zi pe săptămână pentru a petrece timp cu familia. În acea zi nu răspundeam la telefoane și nu plănuiam nimic cu alte persoane. În schimb, făceam lucruri doar noi patru. Copiilor noștri le-a plăcut mult. Numărau zilele până la următoarea „zi de familie”, care a adus în familia noastră o unitate de care nu ne-am fi putut bucura altfel. Dacă și tu îți dorești să începi să pui deoparte o zi de familie, iată câteva idei care să-ți pună planurile pe picioare:

Trasează un cerc imaginar în jurul casei tale cu locuri în care să se ajungă în maximum două ore și caută să afli ce activități pot fi făcute în acea arie.

Caută ca micile excursii să nu coste prea mult, altfel vei renunța rapid la această zi specială, din cauza finanțelor. Nu uita că unele muzee pot avea reduceri sau chiar o zi de intrare liberă în fiecare lună.

Păstrați simplitatea zilei, ca să nu fie nevoie de prea mult timp pentru pregătiri.

Lăsați ca fiecare membru al familiei să aibă o contribuție în ceea ce plănuiți să faceți.

Am fost la plajă, pe lac, la grădina zoologică – abonamentele anuale reduc costurile destul de mult. Am avut picnicuri în parc și am mâncat propria mâncare din coșul de picnic, iarna, în zona cu restaurante a mallului. Am ieșit la plimbare, la fotbal și la bowling sau la înghețată. Dar ne place și să facem lucruri simple, precum jocurile de masă, cititul cu voce tare în hamac sau vizionatul unui film împreună, în timp ce molfăim popcorn. Nu contează prea mult ce faceți, atâta timp cât este ceva ce include întreaga familie. Începeți să plănuiți ziua de familie din săptămâna aceasta! O să fiți încântați de această realizare!

Tată, ajută-ne să alocăm timp pentru a sta cu copiii noștri și pentru a ne bucura de darul minunat pe care ni l-ai oferit prin ei!

autor: Jeanne Hartwell

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor